X

China INTERZICE conţinutul ONLINE care face referire la relaţiile HOMOSEXUALE

Beijing-ul a emis noi regulaţii care interzic orice portretizare a homosexualităţii, prostituţiei sau a dependenţei de droguri. Asociaţia Serviciilor de Internet din China (CNSA) a luat în vizor conţinutul considerat că ar avea legătură cu activităţile sexuale „anormale”, scrie The Independent.

Noile reguli prevăd ca platformele cu conţinut video să angajeze cel puţin trei „cenzori profesionişti”. Aceştia vor trebui să urmărească toate clipurile video şi să le elimine pe cele considerate că nu respectă „standardele de estetică şi corectitudine politică”.

Mai multe grupuri pentru drepturile omului văd mişcarea ca pe o extindere a formelor de cenzură din China. Guvernul a interzis deja mai multe bloguri cu bârfe mondene, pe motiv că „cultivă vulgaritate în rândul publicului”, relatează Channel News Asia.

Printre celelalte materiale online considerate ofensatoare se mai regăsesc cele care deteriorează imaginea naţională, care critică liderii revoluţionari sau cele care fac apel la supernatural – precum vorbitul cu spiritele. Potrivit unei agenţii de ştiri din China, cei care nu vor respecta noile reguli, vor fi supuşi mai multor investigaţii din partea poliţiei.

În 2016, Freedom House, o organizaţie care promovează democraţia şi e atentă la respectarea drepturilor omului, spunea despre China că deţine „cele mai mari abuzuri aduse libertăţilor Internetului” din lume.

Un studiu făcut de Universitatea Pecking a arătat că mai puţin de 15% dintre homosexualii chinezi vorbesc despre asta cu familiile lor şi că peste 50% dintre cei care şi-au scos la iveală sexualitatea, s-au confruntat cu diferite forme de discriminare.

În China, homosexualitatea nu a mai fost considerată o crimă încă din 1977 însă a rămas pe lista oficială de boli mentale până în 2001. În 2016, guvernul de la Beijing a interzis orice apariţie LGBT la televizor, motivând că „nu vor exista drame la televizor care să înfăţişeze relaţii sau comportamente sexuale anormale, precum incest, relaţii între persoane de acelaşi sex, perversiuni sexuale, abuzuri sexuale, violenţe sexuale şi aşa mai departe”.

Categorii
ExterneHomosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!