X

India, tot mai aproape de PECETLUIRE: Ar fi prima ţară din lume care renunţă DEFINITIV la CASH, dupa ce a experimentat cu succes colectarea de DATE BIOMETRICE

Ştirile principale din India ultimelor 12 luni au fost acaparate de proiectuul prim-ministrului Narendra Modi de a interzice 85% din bacnotele aflate în circulaţie. Acesta a pus bazele unei revoluţii la nivelul sistemului economic plănuind să creeze prima societate fara bani cash.

Înainte de anul 2009, jumătate din cetăţenii Indiei nu aveau niciun act de identitate, nici măcar certificat de naştere.

Fără un modalitate de a fi identificaţi, cetăţenii nu pot accesa servicii bancare, asigurări sau dreptul la permis de conducere. De asemenea, multe oportunităţi precum începerea unei afaceri nu erau posibile.

Din cauza acestei probleme, în 2009, India a lansat proiectul Aadhaar.

Aadhaar este o bază de date biometrice transpuse într-un cod digital de 12 cifre, certificate prin amprente şi scanarea retinei.

A devenit cel mai amplu şi de succes proiect de IT iniţiat vreodată astfel încât, în 2016, 1.1 miliarde de persoane reprezentând 95% din populaţia ţării, erau înregistrate în Aadhaar.

La sfârşitul anului 2016, India a adăugat încă o componentă la sistemul digitalizat numită India Stack.

India Stack este o serie de sisteme interconectate şi securizate care permite populaţiei să stocheze date precum adrese, declaraţii bancare, istoricul angajărilor şi plăţi de taxe.

De asemenea, permite cetăţenilor să deschidă conturi bancare şi conturi de investiţii, sau să îşi găsească dosarele medicale oriunde în India doar cu o amprentă sau o scanare a retinei.

De la lansarea programului Aadhaar, în India au fost deschise peste 270 de milioane de conturi bancare.

Una dintre barierele principale pe care le-au confrunat oficialităţile din India la implementarea programului a fost numărul ridicat de împrumuturi bancare neperformante.

Procedura iniţiată de Narendra Modi, prin care a interzis 85% din bancnotele aflate în circulaţie, a permis recapitalizarea bancilor din India.

Peste 80 de miliarde de dolari au intrat în sistemul bancar de când a început deprecierea, ceea ce a fost pe placul investitorilor.

De la începutul anului 2017,profiturile Nifty Bank Index care reprezintă cele mai mari 12 bănci din India, au crescut cu mai mult 30 %.

Sectoarele de telecomunicaţii şi tehnologie din India sunt aşteptate să arate o creştere rapidă în umătorii ani.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. as spune ca normal sa inceapa cu India deoarece „religiile” Indo-Tibetane (hinduismul si budismul) sunt 100% iñspirate de draci, au terenul pregatit acolo de mii de ani pt „final solution”..

  1. Corect!
   Ce te faci la ortodocși?
   Majoritatea, mai ales pensionarii au alergat cu limba scoasă după cardul de sănătate, nu concep să nu aibă card pentru salariul ăla de mizerie și/sau pentru pensie!
   Există o mândrie prostească în a plăti cu cardul, în a-și lua salariul, etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!