X

Bundestagul a votat pentru căsătoriile între persoanele de același sex. In curand, noua lege le va acorda dreptul de a ADOPTA

de null
Image source: AFP

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex deoarece ea crede că legea germană vede o căsătorie între un bărbat şi o femeie, dar a îndemnat la respectarea opiniei opuse, relatează The Associated Press. Declarațiile vin în contextul în care Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului german, a adoptat tot vineri un text de lege în vederea legalizării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Merkel a deschis calea acestui vot, după ce a anunţat în cursul săptămânii că parlamentarii conservatori pot vota cum le spune conştiinţa.

”În ceea ce mă priveşte, căsătoria definită de lege este căsătoria unui bărbat cu o femeie”, a declarat şefa Guvernului de la Berlin.

În acest context, vineri deputaţii germani au adoptat un proiect de lege care autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex. A existat o majoritate de 393 de voturi de deputaţi din trei partide de stânga reprezentate în Camera inferioară a parlamentului – social democraţii, ecologiştii şi stânga radicală – cărora li s-au alăturat deputaţi din familia conservatoare a lui Merkel. Dintre conservatori, 226 s-au pronunţat împotrivă. Germania se va alătura, astfel, celor 20 de state occidentale – între care 13 din Europa – care au legalizat deja ”mariajul homo”, cum îi spun germanii. Berlinul a adoptat în 2001 o uniune civilă care oferă drepturi echivalente căsătoriei, mai puţin anumite avantaje fiscale şi în materie de adopţie. Noua lege, care este necesar să fie adoptată în Camera superioară a Parlamentului pentru a intra în vigoare, cel mai probabil până la sfârşitul anului, le va acorda cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a adopta.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneHomosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.