X

Eradicarea terorismului în Germania: Prima decizie – amprentare și monitorizare pentru copiii care cer azil și au peste 6 ani

http://americaninstituteofpositivity.org/IMAGES/violence_illustrations/violence%20illustration%208%20child%20goes%20to%20jail%20after%20being%20locked%20out%20of%20house_edited-1.jpg

Germania dorește să adopte o lege care deja a ridicat mai multe proteste și nemulțumiri. Decizia ministrului de interne vizează copiii care cer azil și au peste 6 ani.

Germania a elaborat o nouă lege care le oferă autorităţilor dreptul de a verifica mesaje private şi de a amprenta copiii solicitanţi de azil cu vârste peste 6 ani, a anunţat miercuri ministrul de interne german Thomas de Maiziere după ultima şedinţă de guvern înainte de alegerile naţionale din septembrie, relatează Reuters. Miniştri ai guvernului central şi ai landurilor au afirmat că serviciile de mesagerie criptate, precum WhatsApp şi Signal, le permit militanţilor şi infractorilor să se sustragă de la supravegherea tradiţională, informează Agerpres.

„Nu putem permite să existe zone care sunt practic în afara legii”, a declarat ministrul de interne Thomas de Maiziere pentru jurnalişti în oraşul Dresda.

Totodată, miniştrii au fost de acord să reducă de la 14 ani la 6 ani limita de vârstă pentru amprentarea minorilor solicitanţi de azil. După atacurile teroriste din Franţa, Marea Britanie şi Germania, guvernele europene au decis să intensifice monitorizarea suspecţilor militanţi.

Marea Britanie a propus forţarea serviciilor de mesagerie să le permită autorităţilor să acceseze comunicaţiile criptate. Printre opţiunile luate în considerare de Germania se numără instalarea unor programe de software pe telefoane pentru a retransmite mesajele înainte de a fi criptate. Acum acest lucru este ilegal.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, un aliat al cancelarului Angela Merkel şi al cărui land este punctul de intrare pentru mulţi refugiaţi care fug de războaie din Orientul Mijlociu, a declarat pe 3 iunie că doreşte ca serviciile de securitate să poată monitoriza copiii. Această propunere a întâmpinat o puternică opoziţie în Germania.

„Copiii sunt victime ale extremismului”, a spus ministrul familiei, social-democrata Katharina Barley, care a atras atenţia că autorităţile ar trebui să protejeze copiii

Categorii
Anti-terorismBig brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!