X

Succesul SCANĂRII persoanelor din MAREA BRITANIE: Prima arestare a unui suspect pe baza sóftware-ului de RECUNOAȘTERE FACIALĂ

de null
https://static2.playtech.ro/wp-content/uploads/2017/06/recunoas%CC%A6tere-faciala%CC%86.jpg

Un software de recunoaștere facială a fost folosit pentru a aresta un suspect. Totul s-a întâmplat pe 31 mai, însă poliția n-a oferit mai multe detalii din cauza faptului că investigația se află în desfășurare.

Autoritățile galeze au experimentat cu noua tehnologie AFR (Automatic Facial Recongnition) în ultimele 18 luni. Poliția din Marea Britanie a tot folosit software-ul de ceva vreme încoace stârnind reacții diverse din partea publicului în ceea ce privește problemele de lipsă a intimității care apar.

La sfârșitul lui mai, autoritățile din Țara Galilor au anunțat un parteneriat cu NEC, o companie IT, pentru a testa sistemul AFR în timpul săptâmânii finalei UEFA Champions League de la Cardiff. Ofițeri instruiți în operarea sistemului au urmărit mișcările oamenilor din puncte cheie din jurul centrului orașului. Un număr de camere au fost instalate pentru a detecta oameni căutați de poliție, persoane date dispărute sau persoane de interes. În urma acestor controale un localnic a fost arestat. Motivul nu avea legătură cu finala Champions League.

Poza feței persoanei respective era cel mai probabil stocată în baza de date a poliției care cuprinde peste 500 000 de astfel de poze. Autoritățile au mai declarat că finala celei mai importante competiții intercluburi din Europa și din lume a reprezentat momentul ideal ca să deruleze testele necesare înainte de implementarea full-time a sistemului AFR, notează Mashable.

Tehnologia compară imaginile luate în timp real cu ajutorul camerelor de luat vederi amplasate în puncte cheie cu bazele de date pline cu poze frontale ale fețelor persoanelor căutate sau dispărute. Astfel le poate dentifica pe acestea cu ușurință într-o mulțime. Folosirea AFR în timpul finalei Champions League a însemnat însă doar prima arestare a unui suspect pe baza noii tehnologii, nu și prima utilizare. În 2015, la un festival din Leicestershire, aproximativ 90 000 de persoane au fost scanate cu ajutorul softului de recunoaștere facială pentru a se identifica posibile pericole.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.