X

Primul ROBOT-PREOT din lume, NASCOCIRE a unei minti RATACITE: ,,biserica” Evanghelistă

https://youtu.be/dw7zXQnr0WM

„Iartă-mă robotule, că am păcătuit!”. 

Deși pare o glumă, BlessU-2, primul robot-preot din lume, poate binecuvânta credincioșii în cinci limbi, ridică brațele și „emite” lumină din mâini.

BlessU-2 a fost construit de o biserică din Germania pentru o expoziție ce marchează 500 de ani de când Martin Luther King a început răspândirea ideilor reformatoare despre Catolicism în Europa, informează cNet.

Robotul își poate mișca sprâncenele și gura și poate afișa o „față serioasă” și una „zâmbitoare”. Credincioșii trebuie să apese pe ecranul touchscreen al „preotului” pentru a alege tipul de rugăciune și a selecta o voce masculină sau feminină. BlessU-2 vorbește germană, engleză, franceză, spaniolă și poloneză și poate chiar printa rugăciunile și binecuvântările.

Ideea este să stimulăm dezbaterea și să ne gândim la viitorul bisericii într-o lume dominată de tehnologie și dispozitive electronice”, spune Volker Rahn de la biserica Evanghelistă Hesse Nassau din Wittenberg.

Și funcționează. Oamenii care trec pe aici sunt curioși, amuzați și interesați”, completează preotul.

Categorii
ExterneÎnșelări
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Ia-tă că pentru „tainele” și binecuvântările ereticilor nici nu trebuie suflet. Sectanții tocmai s-au dat de gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.