X

”PREGATITI-VA să se dezlănţuie IADUL. În SCURT timp va fi un MASACRU pe pieţele FINANCIARE”, avertizeaza investitorul Paul Singer, care CONTROLEAZA pe piaţa românească FONDUL PROPRIETATEA

Miliardarul Paul Singer are o serie de estimări sumbre pentru Wall Street şi a construit un fond de investiţii de 5 miliarde de dolari, pregătindu-se pentru ceea ce el a descris ”un iad care aşteaptă să se dezlănţuie”, scrie Marketwatch.

Singer, care conduce fondul de investiţii de 33 de miliarde de dolari Elliot Management, a scris într-o scrisoare recentă către acţionari că tendinţa acţiunilor de a levita mai sus decât ar trebui, precum şi volatilitatea scăzută din piaţă, cel mai probabil vor duce la un masacru pe termen scurt în pieţele financiare.

”Având în vedere determinarea factorilor de decizie în cadrul politicii monetare de a face orice pentru a preveni următoarea prăbuşire a pieţei, credem că volatilitatea scăzută şi actul magic de levitaţie al acţiunilor va eşua. Şi atunci iadul se va dezlănţui, un scenariu lamentabil care va reprezenta o oportunităţi care sunt în aceeaşi măsură efemere şi extraordinare. Singura modalitate de a beneficia de pe urma acelor oportunităţi este să avem deja acces la capital”.

Fondul de hedgeing a strâns 5 miliarde de dolari în ultimele săptămâni, iar banii vor fi puşi la ”lucru” când încrederea investitorilor le va da undă verde.

Scepticii creşterii abrupte a Wall Street-ului din ultima perioadă, care s-a născut pe fondul promisiunilor lui Trump pentru creştere, vin în lumina reflectoarelor mai devreme decât se aştepta, şi prezic un eşec inevitabil al preşedintelui de a-şi ţine promisiunile, lucru care ar putea trage în jos în mod violent pieţele.

Singer este printre aceia care se tem de acest scenariu. El pariază că o recesiune economică este la orizont, şi crede că, având în vedere că dobânzile sunt deja la nivele ultrascăzute, Rezerva Federală nu va mai putea oferi un tampon de relaxare suficient, cum a făcut în criza din 2008-2009.

Singer, care a fost un critic vocal împotriva lui Trump, s-a întâlnit cu preşedintele faţă în faţă la Casa Albă, şi, potrivit rapoartelor, a donat bani pentru inaugurarea sa de pe 20 ianuarie.

Fondul american de investiţii Elliott controlează pe piaţa românească Fondul Proprietatea prin intermediul Manchester Securities şi Beresford Energy Corp, fiind cel mai mare acţionar, cu 22% din capital.

FP are o capitalizare de 9,31 mld. lei, ceea ce înseamnă că participaţia fondului Elliott are o valoare de 2,04 mld. lei (445 mil. euro). Fondul american Elliot, înfiinţat de miliardarul Paul Singer, supranumit în cercurile financiare internaţionale Bestia Neagră sau Vulturul de pe Wall Street pentru modul în care a câştigat miliarde de dolari de pe urma unor companii şi naţiuni falimentare, are în administrare la nivel global active de 27 mld. dolari, potrivit Forbes.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
BănciExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!