X

Am ajuns DEPENDENTI si INUTILI in AFARA SISTEMULUI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cat de destepti ne credem si cat de prosti suntem in realitate ! Suntem prostiti sistematic.

Ne credem evoluati, sau cel putin mult mai abili, mai inteligenti decat stramosii tai. Insa… Scoala si societatea ne face sa ne credem destepti in timp ce abilitatile noastre reale ne sunt atrofiate.

PRODUSELE de pe piata iti ofera rezolvarea oricarei probleme in mod instantaneu. Asa ca tu devii inutil dar si prost bata in lipsa acestor produse. Nu te descurci fara ele, esti un nimic fara toate lucrurile care iti vin gata preparate ca la botul calului. Cand eram la liceu am definit inteligenta ca pe capacitatea de a reproduce nivelul de azi al omenirii in caz ca m-as trezi pe o planeta fara oameni. Imi dau seama ca raportat la aceasta definitie sunt un zero barat. Daca m-as trezi intr-o padure as muri de frig, de foame, de sete sau mancat de animale. Si daca nu as muri nu as sti sa-mi construiesc un adapost, sa ma hranesc corect, sa fac un foc, sa am unelte, sa contactez restul lumii.

Ce stim sa facem singuri, in lipsa produselor, in lipsa sistemului, in lipsa infrastructurii de azi ? Nimic. De aici si dependenta noastra de sistem.

CE ESTE SISTEMUL ?

Un set de invataturi, legi si reguli care prin insusire, respectare si munca ne rasplatesc prin satisfacerea tuturor necesitatilor fara a fi nevoie sa invatam cum sa ne descurcam in mod independent.

Sau: un protector al fiintei umane care in schimbul muncii si al indeplinirii unei functii o rasplateste cu unelte complexe si folositoare care usureaza munca omului in timpul sau liber, o complica in timpul destinat muncii, si ii rapeste omului posibilitatea sa substituie uneltele sistemului prin lipsa de timp si lipsa de cunostinte pentru autogospodarire.
Acesta este sistemul. Tranforma omul in prost dependent de sistem. Inteligenta pe care o dezvolta sistemul in oameni este INUTILA in afara sistemului, orice clatinare sau transformare a sistemului impacteaza imediat utilitatea omului in sistem pe care il arunca in strada. Un sistem foarte aspru care nu de putine ori isi opreste functia de protectie atunci cand nu te astepti. Un sistem prost, inselator, care abia asteapta sa iti demonstreze cine e stapanul. Un sistem nemilos. Nu uita. Esti foarte destept: in sistem, pentru sistem, pana cand sistemul va decide ca nu mai esti util in societate, slujba ta s-a invechit si nimeni nu mai cauta ceea ce stii tu sa faci.

Iar daca vine vreo foamete, cutremut, calamitate, razboi, atunci sistemul te paraseste iar tu esti gol in fata naturii care nu iti da hrana si caldura fiindca nu stii sa o manuiesti.

Blogul Ultimii Crestini

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Este adevarat ce se spune in articol. Dar aceste lucruri se intampla in situatia in care uitam cine suntem, adica uitam cine este Creatorul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button