X

A trecut la Domnul Corneliu Marcu (BĂDIA), fiul mărturisitorilor preot Ștefan și Elena Marcu

de null

În această dimineață s-a mutat la Domnul, fiul preotului Ștefan Marcu din Focșani, conducătorul rezistenței anti-comuniste din Munții Vrancei. Se afla de mai bine de o lună în perfuzii, în urma unui blocaj coronarian, alegând să fie dus la spitalul de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă, încât să fie mai aproape părinții săi, înmormântați în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă, pe vremea vrednicului de pomenire, Părintele Justin Pârvu. Bădia, cum îi plăcea să i se spună de către apropiați a continuat linia tatălui său, fiind nelipsit de la comemorările Sfinților Închisorilor, de la hramurile mănăstirilor ridicate de Părintele Justin, de la conferințe precum cele anti-cip etc.

În ultimele zile ale vieții pământești a ales să fie tuns în schima mare cu numele de ISIHIE SCHIMONAHUL și va fi înmormântat în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă, lângă părinții săi mărturisitori și alți mucenici ai neamului românesc, dați de Mișcarea Legionară. Numele său de Corneliu i-a fost dat de părinți în amintirea Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu, care au fost și cununați de Căpitan și soția sa. Mai multe detalii aici.

Dumnezeu să-l ierte și să-l fericească în lăcașurile Sale.


Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. As vrea sa fac doua precizari:

    – i se spunea Badica si nu Badia
    – a fost tuns in monahism cu numele de Monah Ipatie

    Cred ca s-ar bucura sa ne amintim corect numele lui.

    1. Badica a vrut sa i se spuna in ultima perioada, dar toti il stiu de Badia, si nu e numele sau ci doar o porecla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button