X

BANCI importante si-au PIERDUT arhivele în incendiul uriaș din Ilfov. Focul este de NESTINS de peste 40 de ore

de null

Incendiu de proporții lîngă București pe o suprafață de peste 300 de metri pătrați.

 Update, duminică: După ce focul va fi stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu. Respectiva comisie va fi compusă din pompieri care au participat la intervenție, alături de inspectori de prevenire de la nivelul ISUBIF.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile a explicat pentru EVZ de ce nu poate fi stins incendiul de la Dărăşti:

„Arde mocnit şi ca să ajungi la jar e mai complicat. Fie dărâmi pereţii halei, fie dai cu apă în continuare, fie mai aştepţi să se stingă prin ardere completă. Sistemul de stingere cu gaz inert nu exista în această hală.”

INCREDIBIL! Se întâmplă de 37 de ore la depozitul de acte de lângă București. Pompierii nu au replică. Depozitul cu acte din Ilfov, cuprins vineri seară de flăcări puternice, arde de aproape 37 de ore, iar pompierii se află în fața uneia dintre cele mai grele intervenții pe care le-au avut de gestionat în ultimele luni.

În ciuda faptului că intervin cu mai multe autospeciale şi încearcă să lichideze incendiul, misiunea pompierilor este dificilă din cauză că nu se pot apropia foarte mult de construcţie. Riscul de prăbuşire a pereţilor este foarte mare.

În hala care a luat foc îşi ţineau documentele 150 de companii importante din industria alimentară, mai multe bănci şi companii care se ocupă cu vânzarea de articole de bricolaj şi instalaţii.

UPDATE, sâmbătă:  Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor.Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deține cel mai performant sistem de stingere al incendiilor.

Ale cui erau, de fapt, arhivele care au ars în incendiul uriaș din Ilfov

 BANCPOST, BRD, PIREUS BANK, BCR ASIGURĂRI DE VIATĂ sunt printre clienții afisați pe site-ul companiei al carui depozit a ars.

Leroy Merlin și OMNIASIG au si ele contracte de depozitare a arhivei cu GMA, la fel cu alte peste 170 de companii, mai precizează sursa citată.

Conform site-ul Flux24.ro, managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert.

UPDATE de la faţă locului: 15 autospeciale de stingere, 3 descarcerare, aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune, alimentare din hidranţi din Măgurele. Hala are 15 metri înălţime şi suprafaţă hala 1000 mp.

Incidentul are loc în Dărăști, județul Ilfov, la aproximativ 30 de km de București. Pentru stingerea incendiului s-au deplasat 8 autospeciale de stingere, 2 autoscări pentru imobilul care are P+2 etaje, SMURD și descarcerare.

Conform primelor informații, nu există persoane surprinse în interior. Cauza incendiului nu a fost stabilită.

Hala este construită pe structură metalică și a fost făcută ca depozit pentru arhivă. S-a stabilit suplimentarea cu 2 austospeciale pentru stingerea focului și 2 autoscări. Vîntul face dificilă stingerea incendiului, în clădire fiind mai multe dosare importante.

 

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Ce coincidenta! Parca se avea in vedere modificarea modelului de impozitare pentru multinationale, cu noile prevederi ale Codului Fiscal. Sa fie asta o cauza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.