X

Poziție UMILĂ a premierului Muntenegrului, după ce Donald Trump l-a ÎMBRÂNCIT la summit-ul NATO

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Imaginea presedintelui american, Donald Trump, imbrancindu-l pe premierul Muntenegrului, Dusko Markovici, joi, in cursul summitului NATO de la Bruxelles, i-a incantat vineri pe opozantii aderarii acestei tari din Balcani la Alianta Nord-Atlantica. 

Dusko Markovic a participat la summitul NATO, cu toate ca tara sa va deveni oficial al 29-lea membru abia la 5 iunie. In imaginile vizionate de zeci de mii de ori pe site-urile muntenegrene se poate vedea cum prim-ministrul sta de vorba cu alti responsabili, cand apare Donald Trump si il da la o parte fara menajamente pentru a trece in fata.

Fostul premier “Milo Djukanovic si (succesorul lui) Dusko Markovici (foto) sustin de multi ani ca Muntenegrul va fi un membru al NATO egal cu ceilalti, respectat, ca tara va fi la masa unde se vor lua deciziile (…) Am vazut ce gandeste despre asta presedintele unei puteri mondiale”, a afirmat cu ironie Jovan Vucurovic, purtatorul de cuvant al Frontului Democrat, principala miscare de opozitie din Muntenegru (prorusa), relateaza AFP.

Foto: Twitter/Dusko Markovici

“Nici nu mi-am dat seama”, a reactionat joi Dusko Markovici, citat de presa muntenegreana. “Am vazut reactiile pe retele sociale. A fost o situatie nevinovata”, a adaugat el.

“Dar, pentru ca jurnalistii au fiecare propria parere despre acest incident, as dori sa spun ca este firesc ca presedintele Statelor Unite sa sa afle in primul rand, care ii revine“, a mai afirmat responsabilul muntenegrean.

“Problema nu este ce a facut Trump”, a declarat Jovan Vucurovic pentru AFP. “Mai important este faptul ca Markovic se scuza si cauta umil sa justifice faptul ca a indraznit sa se afle intr-un loc care, dupa cum singur a spus, nu este al sau”, a insistat el.

Pentru cei care poate nu au vazut imaginile, dar si pentru cei care vor sa le revada, iata mai jos momentul cu pricina:

Aderarea la NATO se confrunta cu o puternica opozitie printre cei 600.000 de locuitori ai acestei tari, majoritar slava si ortodoxa. La fel ca Serbia de care ramasese legata dupa destramarea fostei Iugoslavii, Muntenegrul a fost tinta bombardamentelor NATO in 1999.

In 2015, anuntul aderarii a dat nastere unor manifestatii violente. In plus, autoritatile de la Podgorica au acuzat un grup de militanti prorusi, in majoritate sarbi, ca a pus la cale o lovitura de stat in octombrie 2016, pentru a face sa esueze acest proiect.

Expertul in comunicare Radoje Cerovic este de parere ca incidentul de joi poate avea si un efect benefic.

“Acum, sunt mult mai multe persoane care au auzit vorbindu-se despre Muntenegru, premierul sau si despre aderarea tarii la NATO”, a declarat el, citat de AFP.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. parerea majoritatii populatiei nu conteza..a fost transformata intr un “mic grup de militanti pro rusi=pravoslavnici inapoiati conform “expertilor si gata! e “integrata si tarisoara asta in “nord atlantic terrorist organization”…

  2. Sa ne amintim:

    Milo Djukanovic, predecesorul actualului premier, este artizanul separarii Muntenegrului de Serbia.
    In 2006 a avut loc referendumul pentru “independenta” Muntenegrului, pentru validarea caruia Uniunea Europeana a cerut un procent de exprimare a optiunii de 55%, pentru evitarea tensiunilor generate de un eventual rezultat prea apropiat de 50%.
    Muntenegrenii (rezidenti in Serbia) si cu drept de vot in Serbia au avut interdictie de a participa la vot. In acelasi timp, 2000 de albanezi rezidenti in SUA au venit pentru a-si exprima votul, iar peste 3000 de voturi, rprezentand circa 8,5% din voturi, au fost anulate.
    Intre timp, Milo Djukanovic, s-a mai ocupat si cu alte lucruri, fiind acuzat in Italia de contrabanda cu tigari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button