X

Germania: ECOLOGISTII vor să IMPUNA legea căsătoriilor HOMOSEXUALE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru că social-democrații nu vor să-și supere partenerii conservatori de coaliție, proiectul de lege privind drepturi egale pentru căsătoriile homosexuale este ignorat. Acum ar urma să acționeze Curtea Constituțională.

Deputatul ecologist Volker Beck s-a dus la Curtea Constituțională de la Karlsruhe cu ditamai dosarul sub braț. El a înaintat o plângere la cea mai înaltă instanță a Germaniei, pentru ca legislația privind drepturile egale pentru căsătoriile homosexuale să iasă din blocajul actual. Beck și grupul său parlamentar vor să determine, prin ajutorul tribunalului de la Karlsruhe, includerea obligatorie a anulării interdicției căsătoriilor homosexuale pe ordinea de zi a Bundestag.

“În legea fundamentală stă scris foarte clar: Bundestagul are dreptul să analizeze și să se pronunțe asupra proiectelor de lege într-o perioadă de timp rezonabilă”, spune Beck hotărât. El este convins că majoritatea germanilor se pronunță în favoarea “căsătoriei pentru toți”.

Ecologistul Volker Beck, nemulțumit de blocarea proiectului căsătoriilor homosexuale

Proiectul de lege la care se face referire a fost introdus deja în octombrie 2015. Este o variantă foarte apropiată de o alta eleborată de Partidul Stângii în 2013. În acest proiect este criticată “discriminarea simbolică” a parteneriatelor homosexuale și dezavantajarea acestor cupluri mai ales la încercările lor de a adopta copii. Opoziția vrea ca legislația să fie modificată în sensul acceptării faptului “că și perechile de același sex au dreptul să se căsătorească legal.” O inițiativă a camerei superioare Bundesrat, din 2013, urmărea aceeași direcție. Acum nu mai e timp: la sfârșitul lui iunie, actualul Bundestag se va întruni pentru ultima oară înainte de sfârșitul legislaturii. Dacă proiectul nu va fi votat, totul trebuie reluat de la zero.

Căi noi în lupta pentru căsătoriile homosexuale

Ecologiștii sunt iritați de faptul că proiectul nu a fost analizat în comisia juridică a Bundestagului, ceea ce a făcut să nu ajungă nici pe ordinea de zi, unde ar fi urmat să fie votat.

“Ultimele solicitări au fost amânate de 27 de ori, a devenit deja un ritual în comisia juridică”, spune Katja Keul, specialista în Drept a Verzilor. Este o idee nouă acum să se apeleze la Curtea Constituțională pentru a sparge această blocadă.

Ecologista Katja Keul a așteptat o legislatură întreagă să voteze acest proiect

Social-democrații nu au făcut o figură prea frumoasă în comisia juridică. Timp de patru ani, ei au contribuit la blocarea analizării acestui proiect de lege, deși poziția lor asupra conținutului proiectului este favorabilă, la fel ca în cazul Verzilor. Social-democrata Christine Lambrecht o spune foarte clar:

“Grupul parlamentar al SPD se pronunță fără rețineri pentru recunoașterea drepturilor egale la căsătoriile homosexuale.” SPD ar vrea să mai adauge chiar un proiect de lege propriu pe aceeași temă. Dar SPD nu ar vrea să voteze împotriva partenerilor de coaliție conservatori în comisia juridică a Bundestag. Dar puțină critică merge. “Din păcate, Uniunea Creștin-Democrată blochează acest proiect din motive ideologice, deși mai mulți parlamentari conservatori sprijină inițiativa”, adaugă Lamprecht.

Cu ochii închiși mai departe la conservatori

Uniunea s-ar afla la limita absurdității pe tema căsătoriilor homosexuale, crede deputata CDU Elisabeth Winkelmeier-Becker. Potrivit ei, parlamentarii nu au niciun fel de atribuție în redefinirea termenului de căsătorie.

“Principala problemă este că căsătoria nu este o noțiune a statului, ci este una marcată de timp îndelungat de cultură și religie, o noțiune care deci nu ne aparține nouă politicienilor”, susține ea.

Colega sa de partid Sabine Sütterlin-Waack susține drepturi egale pentru parteneriatele de viață între persoane de același sex, dar nu și recunoașterea lor legală sub denumirea de căsătorie. Pe de altă parte, alții resping total ideea căsătoriilor homosexuale: de exemplu, deputata Barbara Woltmann:

“Căsătoria heterosexuală nu se compară cu parteneriatul homosexual, pentru că două femei sau doi bărbați nu pot face copii împreună.”

Angela Merkel, “nesigură” că perechile homosexuale s-ar putea ocupa de îngrijirea copiilor la fel de bine ca cele heterosexuale

Este o temă deranjantă pentru parlamentarii conservatori. Mulți membri ai Uniunii consideră căsătoria tradițională parte marcantă a sistemului lor de valori. Cancelara federală pare de asemenea prea puțin impresionată de acest subiect. Ocazional, ea s-a pronunțat “nesigură” că perechile homosexuale s-ar putea ocupa de îngrijirea copiilor la fel de bine ca cele heterosexuale. Șeful grupului parlamentar conservator Volker Kauder a găsit soluția ignorării: nu vrea deloc să mai fie abordat acest subiect înaintea alegerilor generale din septembrie.

Autor: Heiner Kiesel

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button