X

S-a descoperit că laptele matern are abilitatea de a “ȚINTI celulele tumorale şi a le UCIDE”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Despre beneficiile pentru sănătate ale laptelui matern s-a tot vorbit. Experţii testează acum un anumit compus al acestuia despre care cred că ar putea ajuta în tratamentul cancerului.

Cercetătorii au descoperit accidental efectul unei substanţe conţinută în laptele matern, substanţă pe care au numit-o „Hamlet“ şi despre care cred că ar putea ajuta în combaterea tumorilor canceroase, scrie yahoo.com.

Cercetătorii Universităţii din Lunt, Suedia, au obşinut rezultate pozitive după ce au studiat efectul pe care „Hamlet“ îl are în sângele pacienţilor diagnosticaţi cu cancer de vezică urinară. În studiile preliminare aceştia au injectat substanţa anumitor pacienţi care au început câteva zile mai târziu să elimine celule tumorale moarte prin urină.

„Este ceva magic în legătură cu abilitatea lui „Hamlet“ de a ţinti celulele tumorale şi a le ucide“ a declarat dr. Catharina Svanborg, citată de Daily Mail.

Descoperirea a fost făcută absolut întâmlător, în timp ce experţii cercetau antibiotice.

„Eram în căutarea unor noi agenţi microbieni, iar laptele matern este o foarte bună sursă“, a continuat dr. Svanborg. „În timpul unui experiment am avut nevoie de celule umane şi bacterii, şi am ales celule umane tumorale din raţiuni practice“.

„Spre uimirea noastră, atunci când am adăugat acest compus din lapte, celulele tumorale au murit“.

Cercetătorii consideră că reacţia are loc în momentul în care laptele matern ajunge în intestine, moment în care se produce o proteină numită alfa-lactalbumină care se transform într-un puternic agent anticancerigen.

Substanţa din laptele matern ţinteşte celulele canceroase în monoterapie, oferind alternative la tratamentele chimio şi radioterapie, acestea din urmă distrugând deopotrivă şi celulele sănătoase şi pe cele bolnave din organism.

Oamenii de ştiinţă speră ca substanţa din laptele matern ar putea, de asemenea, să ajute pacienţii cu cancer intestinal şi de col uterin. Un studiu al substanţei „Hamlet“ desfăşurat în paralel cu un placebo este planificat a se desfăşura pentru a testa beneficiile promiţătoare ale acestui compus.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button