X

Preotul Claudiu Maria reia NEPOMENIREA episcopului Varsanufie al Râmnicului

de null

Înaltpreasfinţite Stăpâne,

Cu adâncă durere în suflet, asemenea multor preoţi şi creştini din ţara noastră, vin şi eu cu această scrisoare înaintea Înaltpreasfinţiei Voastre, spre a-mi arăta amărăciunea pricinuită de hotărârile Sinodului din Creta. Consider că este mai de folos a-mi exprima opinia mea înaintea Înaltpreasfinţiei voastre, decât a adopta o atitudine de tăcere, indiferenţă sau neştiinţă, toate acestea fiind păcate în condiţiile date, asemenea necredinţei.

Înaltpreasfinţia voastră, referitor la hotărârile Sinodului din Creta, nu pot să stau indiferent la ceea ce s-a semnat acolo, deoarece aceste hotărâri vizează viaţa noastră de zi cu zi, viaţa preoţilor şi a credincioşilor, viaţa poporului român. Cine poate garanta prezenţa Duhului Sfânt la slujbele noastre dacă am căzut în erezie? Ce se alege de sufletele noastre dacă pierdem pe aliatul său dintotdeauna, Duhul Sfânt care a ţinut „sufletul în trup şi carnea în oase”?

Sunt consecinţe prea grave, Înaltpreasfinţia Voastră şi de aceea cu durere şi mâhnire în suflet am hotărât să opresc pomenirea Înaltpreasfinţiei Voastre de la Sfintele Slujbe.

Acum în aceste momente, este nevoie mai mult ca oricând de mărturisire şi de curaj, aşa cum au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Este nevoie pentru Ortodoxia românească să fie salvată de ierarhii ei. Ce este mai uşor a zice? „da ecumenismul este erezie” sau „retragem iscălitura noastră până la o nouă decizie”. Vor fi cinstiţi de popor ca unii ce au apărat Ortodoxia şi L-au marturisit pe Hristos, adevăraţi arhierei ai Bisericii Sale.

Vă conjur, Înaltpreasfinţia Voastră, să fiţi şi de această dată, alături de popor. Fiţi apărătorul Ortodoxiei şi al neamului românesc, fiţi eroul Râmnicului pe care îl păstoriţi.

Aşa să ne ajute Dumnezeu în veci. Amin.

Preot Maria Vasile Claudiu – Parohia Pietroasa – Suteşti

Semnătura

NOTĂ OrtodoxINFO

Menționăm că părintele Claudiu a mai întrerupt pomenirea la două luni de la pseudo-sinodul din Creta, dar episcopul a reușit prin miciună să-l convingă că nu s-a semnat nimic eretic în Creta și părintele a reluat pomenirea. În timp a avut mustrări de conștiință și s-a informat mai bine despre ce s-a hotărât în Creta, iar acum a reîntrerupt pomenirea ierarhului apostat. Este o pildă vie pentru preoții ce nu s-au dumirit încă sau nu au prins curaj, cât mai ales pentru cei ce au reluat pomenirea, fiind amețiți/amenințați de „ierarhii lui Veliar”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. Scurt si la obiect! Sa-l tina Dumnezeu de data aceasta pana la sfarsit, marturisind Ortodoxia! Enoriasii sai sa-i fie alaturi 100%!!! Am auzit ca si Parintele Grigorie de la schitul Lacu a slujit de Sfintele Pasti acolo. Sa le fim alaturi, caci se va abate prigoana negresit asupra lor.

 2. Hristos a înviat! Parintele Claudiu – Vasile după ce a semnat că va relua pomenirea, a mers în continuare cu nepomenirea pentru că și-a dat seama imediat de greșeală că Arhiepiscopul Varsanufie nu este ce ar trebui să fie, adică un adevărat slujitor al Lui Hristos : apărător al dreptei credințe cu orice preț, antiecumenist și să condamne ereziile pe față – pe papistasi, protestanți și toate sectele, nu să fie de acord cu hotărârile din Creta chiar dacă vrea să pară nevinovat că nu a participat la adunarea din Creta daar,, nu îi prostește decât pe nepăsătorii adormiți ducatori degeaba la biserică. Așa turmă așa păstor. Acum după mărturisirea publică a părintelui Claudiu – Vasile ce credeți că o să facă? O să zică,, bravo parinte mă bucur că aperi ortodoxia, Sfintele Canoane, învățăturile Sfinților Părinți și eu te sprijin din tot sufletul ”. Ar fi frumos, nu-i așa? Dar cel mai sigur urmează prigoana, pentru că la Creta în loc să susțină adevărul ortodox au dat lege impotriva celor care îndrăznesc să-Lmărturisească. Mai arată ei ca robi ai Domnului? Acum sunt robi ai satanei, nu pe noi ne prigonesc ci pe Însuși Adevărul Hristos, luptă împotriva lui Dumnezeu dar ei sunt orbi nu mai văd ce fac și-au creat propria credință antihristica și au alt stăpân care urmează să fie întronizat, că de, acum Cel Adevărat nu mai este pe placul lumii. Dumnezeu să-i lumineze și pe noi pe toți să ne întărească să mărturisim până la capăt.

 3. Dragi ortodoxi, trebuie sa fim uniți și sa apărăm adevărul și dreapta credinta. Bisericile sunt ale noastre, noi le am moștenit sau le am construit. Protopopiate dețin doar stampilele și chitantierele. De aceea consider ca ei într o parohie sunt doar musafiri ( dacă sunt invitati) dacă nu simpli participanți la Sfânta Liturghie și trebuie sa se comporte ca atare nu ca niște stăpâni. Noi trebuie sa susținem preoții care apără dreapta credință și pe Domnul nostru Isus Hristos.De acolo primim mântuirea și viața veșnică. Așa Cum Sfinții părinți sau jertfit pentru Hristos și noi trebuie sa luam atitudine și sa nu I lăsăm să ne zminteasca ci sa luptam pentru adevăr. DoamNe ajuta ne șida ne putere.

 4. Va veni prigoana asupra dreptilor preoti ortodocsi, dar trebuie sa ramana neclintiti si sa conduca enoriasii si intreg poporul ortodox spre mantuire!

  ”FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A ACELORA ESTE IMPARATIA CERURILOR”!

 5. Măi prieteni vă îmbătați cu apă rece. În Românica proprietățile bisericii, adică clădiri de biserici, de mănăstiri și alte bunuri imobile și mobile aparțin numai instituției numite B.O.R. înscrisă la ministerul cultelor. Și dreptul de administrare al lor revine numai patriarhiei române ca CEO (adică chief executive officer) și sinodului B.O.R. Așa că și în cazul când toți laicii și monahii nu mai vin la biserică această avere nu va intra în proprietatea lor niciodată ci va rămâne sub administrarea ierahilor ei conform legilor în vigoare. La fel și dacă toți preoții nu mai pomenesc pe niciunul din ierarhii B.O.R. vor avea contractele de muncă desfăcute în mod legal de sinod nu pentru că fac ceva împotriva canoanelor sau credinței ortodoxe ci pentru că nu-și respectă contractul de muncă cu compania-firma care i-a angajat (adică B.O.R.). Oricum preoții aceștia nu au niciun drept în cazul proprietăților bisericești chiar dacă își mențin contractul de muncă ne-desfăcut. Adică mai pe înțelesul poporului trebuiesc schimbați toți ierarhii, ADICĂ TOȚI, care nu sunt ortodocși cu alții ortodocși încât aceste averi să nu mai fie folosite la facerea prozelitimului ecumenist ci la misiune evanghelică creștină ortodoxă pentru Hristos. Firește dacă există cineva care chiar dorește acest lucru!
  Situația actuală a B.O.R. este foarte asemănătoare unei firme-companii-brand name a cărei proprietate și administrație a fost uzurpată de o entitate străină care nu are drept de proprietate intelectuală asupra „patentelor“ și procedeelor tehnologice „de producție“ ale firmei. Și cum nimeni nu deține un patent despre „credința ortodoxă“ proprietatea companiei și administrarea acestei proprietăți rămâne „for ever“ în dreptul acelora care reușesc să numească toată conducerea ei. Adică nu a noastră prieteni. Și pentru că unii își mai fac iluzii încă, fiindcă așa îi stă bine românului să viseze cu ochii deschiși, chiar dacă unul, doi sau chiar trei episcopi se separă de CEO-ul firmei justiția română tot va da B.O.R.-ului dreptul de administrare al acestor averi și nu ierarhilor nepomenitroi și firește tot așa sinodul le va desface în mod legal contractul de muncă acestor ierarhi nepomenitori.
  De aici rezultă și niște consecințe teologice dar le las pentru mai târziu după ce vor fi digerate un pic aceste mici considerații tehnico-juridice. Aș mai adăuga tot așa, din pdv tehnic, că toți cei care doresc ca firma „să producă“ în continuare mărfurile care să se încadreze în standardele vechi ale ei, chiar dacă acestea nu sunt patentate și nici măcar nu sunt licențiate „open source“, nu pot face aceasta decât dacă-și înscriu ei la ministerul cultelor o altă firmă-companie-brand name care să îndeplinească criteriile necesare produsului respectiv. În rest este pălăvrăgeală și pierdere de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.