X

UPDATE schitul Orășeni: Se anunță o nouă descindere a MMB cu jandarmii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE7: exista informatia, neconfirmata inca, ca preotul care era propus sa ii ia locul parintelui Ioan Ungureanu a suferit aseara un preinfarct. Dumnezeu sa ii dea sanatate si intelepciune sa inteleaga ce i se intampla.

UPDATE6: Astazi au fost prezenti credincioși în număr mare, unii veniți chiar din alte județe. MMB a trimis in recunoastere patru bodyguarzi, care au intrat sub pretextul ca sunt ortodocși care doresc sa se inchine. Au fost ținuți discret sub observație, iar dupa o vreme au plecat. Coincidenta sau nu, dar destul de sugestiv, bodyguarzii au plecat cam in momentul încheierii liturghiei catehumenilor, cand se rostea ectenia “cei chemați iesiti”. De asemenea, au fost prezenți si cativa reporteri de la televiziunile naționale de stiri. Atat bodyguarzii, cat si doi dintre jandarmii prezenți vineri au recunoscut o putere de neințeles, care ii impiedica sa faca cele ale slujbei lor. Este vorba despre puterea sfinților cuviosi Sila, Paisie si Natan si a celor 450 de nevoitori inmormantati in pamantul din perimetrul Schitului Orașeni.

UPDATE5: Comunitatea din satul Orășeni este foarte unită în apărarea părintelui Ioan Ungureanu

UPDATE4: “Dialog” cu trimișii pseudo-mitr. Teofan Savu

UPDATE3: Interviu cu Părintele Ioan Ungureanu (partea I)

UPDATE2: Cativa preoti s-au plimbat prin sat ca predicatorii sectari, in grup, prin casele oamenilor, incercand sa ii intoarca impotriva preotului lor legitim, sanctionat pe nedrept. De remarcat ca nimeni nu ii vede pe acesti “misionari” prin zonele unde locuiesc sectarii sau ereticii, propovaduindu-le acelora Ortodoxia. Foarte interesant, fortele de ordine nu i-au mai insoțit in preumblarile lor pe preoti, motiv pentru care si-au angajat niste bodyguarzi.

UPDATE1: Se anunță o nouă descindere cu jandarmii a delegației MMB

Credincioșii au pazit toata noaptea biserica și sunt dispusi sa o pazeasca nonstop cat va fi nevoie.

Noaptea a trecut in liniște.

In zori, a fost distribuita o foaie volanta, in care poporul este invitat sa il evite pe parintele Ioan, deoarece, pe perioada suspendarii sale, slujbele savarșite… nu au nicio valoare si nu au har. Nu au oferit nicio baza teologica pentru aceasta afirmație ridicola, mai ales in condițiile in care parintele este oprit de la slujire de un episcop partaș la erezie.

Au impresionat foarte neplacut obiceiurile necrestine ale celor din personalul auxiliar care a insoțit delegația MMB: mancarea de frupt in zi de vineri, faptul ca au aprins cate o țigara chiar in spatele paraclisului Sfantului Sila etc.

Prezenta in carciuma satului a unor preoti in aceasta dimineata, pentru a-i manipula pe credinciosi, a fost la fel de neplacut perceputa.

Foaia volantă a MMB distribuită de preoții “misionari”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Neascultarea de Biserica? Biserica este trupul lui Hristos. Odata ce ei sustin erezia, ecumenismul, ei nu mai sunt in Biserica dar abuzeaza de puterea administrativa, legislativa. Cum zice vorba “Prosti da multi”.

  2. “De remarcat ca nimeni nu ii vede pe acesti „misionari” prin zonele unde locuiesc sectarii sau ereticii, propovaduindu-le acelora Ortodoxia.”
    Nu pot intra pe felia “bisericilor crestine surori”ca se strica unitatea intru egumenism. Altora nu le place sa isi vare cineva nasul in borcanele lor.
    Oricum, papa mai are putin si declara ca oricine crede in ceva e un fel de crestin. Parafrazand un banc idiot, asta il include si pe cel care crede ca se duce sa isi ia o bere.

  3. HARUL DOMNULUI SI DRAGOSTEA MAICII DOMNULUI,sa fie cu parintele si enoriasii..pt ca acolo unde exista HAR,se biruieste legea firii..sa luam aminte toti,si sa ne aparam parintii si BISERICA UNA APOSTOLEASCA SI SOBORNICEASCA de mamonele din interiorul ei

  4. Ma bucur de atitudinea si curajul acestor credinciosi si al preotului lor. Vrednici sunt! Nevrednici, ecumenisti si schismatici sunt preotii prigonitori care ca niste lupi au sarit asupra acestei turme credincioase! Sa avem nadejde si sa ne rugam si se vor inmulti astfel de cazuri. Cat despre ecumenistul Teofan: mai bine nu se nastea! Dar Dumnezeu va face dreptate! Rugaciunea noastra va ajuta foarte mut si va misca mania lui Dumnezeu asupra ecumenistilor, dar si mila Sa asupra drepcredinciosilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button