X

Mitropolitul ANDREI ANDREICUT nu trebuie POMENIT, ci trebuie CATERISIT

de Saccsiv

“Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, dau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

CAT DE PACATOSI SUNTEM … Păcatele care opresc de la Sfânta Împărtăsanie si canonisirea lor după Sfîntele Canoane

Episcopul, presbiterul sau diaconul numai de se va ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca (suspende), iar de le va da voie a lucra ca unor clerici, sa se cateriseasca. -Apost. 45.

Daca vreun cleric sau laic va intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor sa se roage, sa se cateriseasca si afuriseasca.-Apos. 64.

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Este cazul Mitropolitului Clujului, Maramuresului si Salajului Andrei Andreicut.

Foto: http://www.mediafax.ro/social/declaratie-de-colaborare-intre-bisericile-istorice-din-transilvania-semnata-la-bistrita-foto-11270788

Din articolul Episcopii catolici au celebrat Liturghia în Catedrala „Schimbarea la Față” postat pe site-ul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj- Gherla aflam ca:

Episcopii catolici de rit latin și bizantin din România și Republica Moldova au celebrat Sfânta Liturghie, în Catedrala episcopală greco-catolică „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, în după-amiaza zilei de joi, 4 mai 2017, eveniment solemn prilejuit de desfășurarea (între 3 și 5 mai 2017) a sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România în urbea de pe Someș.

Asta ar fi problema lor. Problema noastra este insa IPS Andrei Andreicut, despre care iata ce putem citi in acelasi material:

A fost primit și condus în fața Sf. Altar, ca invitat de onoare, Înaltpreasfințitul Ierarh al Bisericii Ortodoxe, IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. Prezența Înaltpreasfinției Sale este un motiv de bucurie, deoarece un țel al Bisericii Greco-Catolice, încă de la întemeierea ei, a fost și este unitatea de neam și țară, de credință în unicul Dumnezeu. Cât de frumos rostea Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, participând la celebrarea ortodoxă de la București, în 1999: „Să izbuc­ne­ască din Bise­rica Orto­doxă Română și din cea Cato­lică o sin­gură cân­tare de pre­a­mă­rire a numelui Dom­nului! Să for­meze o sim­fonie de gla­suri expri­mând fră­ție­tatea cor­dială a rapor­tu­rilor reci­proce și implo­rând comu­ni­unea deplină a tuturor cre­din­cio­șilor”.

[…]

La final, gazda celebrării, Ierarhul de Cluj-Gherla a mulțumit din nou tuturor participanților, Ierarhilor catolici și în mod deosebit Înaltpreasfințitului Andrei Andreicuț pentru împreuna-rugăciune. IPS Andrei a spus câteva cuvinte care au fost însoțite de călduroase aplauze: „Este clar pentru toată lumea că în aceste vremuri, în care sunt atât de multe probleme, apropierea Bisericilor creștine ar fi de mare folos pentru mărturia pe care ar putea-o da în fața lumii, cât și în fața Europei care, la vârfurile ei, încă nu este prea angajată creștin. Europa își datorează civilizația pe care o are Bisericii creștine și ar trebui să regăsească acest lucru. Și atunci orice lucrare duhovnicească ce se săvârșește, și, concret, acum – Conferința Episcopilor Catolici ce s-a întrunit aici, la Cluj, este un pas înainte către o viață duhovnicească, spirituală, normală. Vă dorim succes la lucrări!”

Iata si alte fapte ale Mitropolitului Andrei Andreicut

In 2015 oficiază slujba de înmormântare a șefului masoneriei din Cluj:

Andreicut nu se dezminte: oficiază slujba de înmormântare a șefului masoneriei din Cluj

Iar despre masoni stim ca se inchina la lucifer:

Video: RITUAL MASONIC FILMAT IN TURCIA. Prima parte – INITIERE. A doua parte – INCHINARE LA LUCIFER

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

Articolul zilei (13.07.2011): RUGACIUNEA MASONILOR ADRESATA SATANEI

Despre BAPHOMET. De ce se inchina masonii diavolului?

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Ba mai mult, in 1937, BOR a osandit masoneria:

„STUDIU ASUPRA MASONERIEI” de I.P.S. NICOLAE, ce a stat la baza osandirii de catre BOR a Francmasoneriei in 1937

Iar in 2014, purtatorul de cuvant al Patriarhiei declara:

Preotul CONSTANTIN STOICA: “Pozitia Sfantului Sinod din 1937 este neschimbata”

Si pentru ca-i plac masonii si lucrarea lor pe Pamant, in Prefata cartii Viata patriarhului Athenagoras, Mitropolitul Andrei Andreicut il elogiaza pe Patriarhul Athenagoras (mason grad 33) pentru ca a ridicat anatema de la 1054 …

In 25 august 2013, la Bistrita, “trei episcopi ai bisericilor ortodoxe, greco-catolice şi evanghelice, precum şi înalţi reprezentanţi ai Bisericii Luterane şi Romano-Catolice au participat la o slujbă ecumenică, ţinută în Biserica Evanghelică din centrul istoric al urbei”, conform CityNews.

„Arătăm semenilor noştri că în faţa lui Dumnezeu Biserica este una. Ce frumos e când fraţii sunt laolaltă! Toate bisericile sunt importante, dar în faţa lui Dumnezeu suntem una”, spunea “episcopul Bisericii” Evanghelice Confesiunea Augustană din România Reinhart Guib.

„Sărbătorim împreună 450 de ani de la ridicarea acestei biserici impunătoare. Împărtăşim bucuria comunităţii evanghelice. Lăcaşul de rugăciune are importanţă unică, este spaţiu sacru. Monumentala ctitorie a veacurilor trecute vorbeşte despre credinţa oamenilor”, afirma, la rândul său, IPS Andrei Andreicuţ.

Conform Mediafax, la finalul rugăciunii ecumenice, înalţii prelaţi semnau, în şase exemplare, „Declaraţia de la Bistriţa”, privind „colaborarea şi conlucrarea ecumenică, frăţească” între bisericile istorice din Transilvania:

[…]

„Noi, înalţii prelaţi ai bisericilor istorice din Transilvania, semnatarii acestei declaraţii […] Într-o lume complexă şi mereu în schimbare, dragostea faţă de Dumnezeu şi respectul faţă de aproapele nostru zidit după chipul lui Dumnezeu trebuie să rămână elemente esenţiale ale unirii oamenilor în numele lui Hristos. Să respectăm religia şi cultura aproapelui nostru, să-l iubim ca pe noi înşine, şi în felul acesta să lăsăm moştenire generaţiilor următoare cultura comuniunii şi a diversităţii în unitatea dragostei creştineşti pentru oameni. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cititi va rog mai multe la:

IPS ANDREI ANDREICUT O COMITE DIN NOU. La Bistrita s-a tinut o SLUJBA ECUMENICA ce „nu a avut loc vreodata pe mapamond”, semnandu-se apoi o declaratie privind „colaborarea si conlucrarea ecumenica, frateasca intre bisericile istorice din Transilvania”

In 2011, „Capii” bisericilor ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica din Cluj  sfinteau noul sediu al Consiliului Judetean, de pe strada Calea Dorobantilor.
Slujba a fost oficiata de IPS Andrei Andreicut, mitropolitul ortodox al Clujului, de PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Cluj, Kovacs Sandor, conform Stiri de Cluj:

SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Kovacs Sandor

Tot in 2011, motiva participarea la “sfintirea bisericii” romano-catolice Sfantul Stefan:

„Cand fratii nostri romano-catolici au reusit sa faca o biserica e inca o poarta spre cer”

Si tot in 2011 considera ca:

criza spirituală pe tărâm religios este evidenţiată de puzderia de confesiuni ce apar peste noapte, dar şi de slabul progres al mişcării ecumenice în cadrul creştinismului“.

Mitropolitul Andreicut: criza spirituala este evidentiata de slabul progres al miscarii ecumenice …

Cititi va rog si:

Mitropolitul ANDREI ANDREICUT despre MUSULMANI: “Sa-i iubim asa cum sunt ca Dumnezeu ii lasa asa cum sunt”

PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. nasol, chiar nu putea sa zica „oameni buni, eu tin traditia si canoanele sfintilor bisericii ortodoxe…incercati la protestanti, va multumesc pt interesul acordat, Pa!”

  2. Pai toată ierarhia b.o.r în cuget și simțiri, mai nou sunt uni care zic că sunt în iconomie cu așa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.