X

Criză demografică în Japonia. Soluția: Să primească 500 000 imigranți pe an

de null
https://40.media.tumblr.com/10085e6c878850e68e523a2897b36380/tumblr_nv0q54mR7n1ud1naro4_1280.jpg

O criză demografică serioasă planează asupra Japoniei și, în momentul de față, țara nu face suficient pentru a o contracara.

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a luat câteva măsuri pentru a încerca să combată declinul demografic alarmant al țării sale: a promovat roboții și alte tehnologii pentru creșterea productivității, a încurajat prezența femeilor în câmpul muncii și a dus o politică puțin mai relaxată în privința muncitorilor străini, scrie Bloomberg.

Însă trebuie să se străduiască mai mult, în special în ceea ce privește imigrația, susține sursa citată.

Companiile japoneze se plâng deja că nu găsesc oameni, iar viitorul se arată și mai îngrijorător. Astfel, cercetătorii guvernamentali se așteaptaă ca populația țării să scadă cu aproape o treime până în 2065, când cetățenii în vârstă vor reprezenta 40% din total.

Potrivit cercetătorilor, pentru a menține nivelul actual al populației, Japonia ar trebui să primească mai mult de 500 000 imigranți pe an, ceea ce pare dificil pentru societatea japoneză, ținând cont de faptul că în 2015 țara a acceptat doar 72 000 imigranți.

Nu este totul pierdut, arată Bloomberg. În pofida unor scandaluri recente, Abe rămâne cel mai puternic lider al țării și dispune de calitățile necesare pentru a convinge Japonia că are nevoie de imigranți.

Odată acceptat acest obiectiv, poate lua măsuri precum lansarea unor programe de training prevăzute cu posibilitatea acordării de rezidență permanentă, primirea studenților străini care vor să rămână și să lucreze în Japonia după absolvire și atragerea de muncitori calificați.

De asemenea, Japonia trebuie să facă eforturi pentru a-i ajuta pe nou sosiți să se integreze, de la organizarea de cursuri de japoneză la o schimbare culturală, orientată spre o mai mare deschidere.

NOTĂ OrtodoxINFO

De ce solutia imigrantior si nu cea a cresterii natalitatii?

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneRefugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.