X

Rabinul-șef din Rusia avertizează: „Dacă Marine Le Pen ajunge președintele Franței, evreii trebuie să plece”

de null
http://cdn. timesofisrael.com/uploads/2014/04/AP39146621799-e1398685879750.jpg

Rabinul-șef al Rusiei, Berel Lazar a făcut apel la evreii din Franța să părăsească țara în caz că reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen va câștiga alegerile prezidențiale, relatează Time of Israel.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lazar, un rabin Chabad născut în Italia și care locuiește în Rusia de peste 25 de ani, a făcut această afirmație vineri, la o conferință dedicată limbii ebraice, desfășurată în apropiere de Moscova, de către Asociația Limmud FSU.

„Dacă Marine Le Pen ajunge președintele Franței, evreii trebuie să plece” a spus Lazar, potrivit transcripției discursului său de la conferința la care au participat aproximativ 2 500 oameni, un record de audiență de când Limmud FSU organizează astfel de evenimente pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

Le Pen a cerut recent interzicerea purtării kipei (basca tradițională evreiască) în spațiul public, dar și interzicerea ca cetățenii francezi să dețină și pașaport israelian, pași necesari în ordinea introducerii unor astfel de limitări musulmanilor.

Le Pen a declarat că radicalismul Islamic este o amenințare la adresa culturii franceze și a îndemnat evreii să facă anumite „sacrificii” în lupta pe care Franța o are de dus cu jihadismul.

Mulți evrei din Franța o consideră pe Le Pen periculoasă pentru democrație, iar gruparea comunității evreiești CRIF, a catalogat-o drept un „candidat al urii”.

În discursul său la conferința din Rusia, Berel Lazar puncta:

„Situația din Franța este foarte îngrijorătoare. Nu numai din cauza imigranților, dar și pentru că ansamblul populației este condus spre radicalizare. Cel mai bun exemplu pentru asta este ascensiunea partidelor de extremă-dreaptă.”

Analiza rabinului-șef al Rusiei cu privire la statele vestice, vine în consonanță cu discursul oficial al Kremlinului care încearcă să discrediteze guvernele occidentului și să își justifice propriile acțiuni radicale generate în ultima vreme (interzicerea literaturii legate de homosexuali, eliminarea brutală a rivalilor politici, noi limitări pentru libertatea de exprimare).

Sub conducerea lui Putin, însă, comunitatea evreiască din Rusia a cunoscut o înflorire fără precedent. În discursul său de vineri, rabinul-șef l-a menționat pe liderul de la Kremlin, spunând că:

„Putin a fost primul președinte care s-a pronunțat public împotriva anti-Semitismului și a făcut tot ce s-a putut pentru evreii din Rusia. Nu există anti-Semitism instituțional în Rusia.”, și-a încheiat Berel Lazar discursul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button