X

MANIPULAREA societatii fara cash FUNCTIONEAZA: Europenii dispusi tot mai mult sa renunte la el

Poate că numerarul este în continuare rege pentru majoritatea europenilor, însă mai mult de unu din trei europeni ar fi fericit să renunţe cu totul la el, scrie Bloomberg. 

Deja 21% din europeni au rar asupra lor bancnote sau monede, 1% dintre aceştia spunând că nu au avut nevoie să le folosească timp de cel puţin un an, relevă un sondaj realizat în rândul a aproape 15.000 de persoane de la ING.

Peste jumătate din cei chestionaţi au declarat că au folosit mai puţin cash în ultimul an, iar majoritatea acestora se aşteaptă să folosească numerarul chiar şi mai puţin în următorul an.

„O societate fără cash nu este numai posibilă, dar ar putea fi acceptată de cel puţin o parte a populaţiei din multe ţări europene“, indică mai mulţi cercetători.

Şi totuşi, în timp ce jumătate din cei chestionaţi s-au declarat încrezători că se pot descurca fără cash pentru cel puţin o săptămână, iar 29% dintre aceştia au declarat că se pot descurca pe termen nedefinit, aproximativ trei sferturi din europeni spun că nu vor renunţa niciodată la banii fizici. Britanicii s-au declarat cel mai puţin dispuşi să renunţe la cash.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Disparitia banilor cash
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.