Când intri într-un supermarket uriaș, numărul opțiunilor alimentare din care trebuie să-ți alegi sunt copleșitoare. La doar câțiva pași de intrare, cumpărătorii sunt invadați de Oreos, Pringles, Sucuri carbogazoase la 2 litri, baxuri de apă, duclciuri și alte snacks-uri. Mergând printre raioane, întâlnești in mod obișnuit waffle, salsa, iaurt, cafea, sucuri, cereale și alte sute de alte alimente și băuturi. Este uluitor, dar aproape toate produsele dintr-um magazin obișnuit au un lucru în comun – toate acestea sunt produse de doar 10 corporații internaționale.
Aceste companii sunt Nestle, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Associeted British Foods, Kelloggs, Mars și Mondelez, iar fiecare la rândul său implică mii de oameni și miliarde de dolari din veniturile anuale. Mai jos este relatat mai pe larg despre fiecare din aceste corporații, precum și ceea ce produc:
Kelloggs
Cu un profit de 13 mld. $ în 2006, Kelloggs este probabil cea mai cunoscută pentru cereale precum Fruit Loop, Frosted Flakes sau Cereale de porumb. Totuși, marea majorității nu cunosc faptul că Kelloggs dețin și alte branduri precum Eggo, Pringles, Cheez-it, Pop-Tarts, Nutri-Grain și Vanilla Wafers. În noiembrie anul trecut Kelloggs a anunțat că își retrage toate reclamele de pe Breitbart.com datorită faptului că „site-ul nu este aliniat setului nostru de valori, ca și companie”. Ca rezultat, Breitbart a lansat petiția #NU Kelloggs și au încurajat cititorii la boicot.
Associated British Foods
În 2016, Associated British Foods a colectat un venit total de 16,8 mld. $. Compania deține diferite branduri, incluzând Cereale Dorset, Ceaiul Twinings, Allied Mills, Westmill Foods, Speedbaker și retailerul Primark.
General Mills
La mică distanță de profitul din 2016 al Associated British Foods, General Mills a obținut anul trecut un profit de 16.6 mld. $. General Mills deține multe branduri populare de cereale precum Cheerios, Chex, Kix, Cinamon Toast Crunch, Reeses Puffs, Trix, Cocoa Puffs și Lucky Charms. Alte branduri non-cereale deținute de General Mills includ Yoplait, Hamburger Helper și Betty Crocker.
Danone
Danone este o corporație cel mai cunoscută pentru iaurt. Cu un profit pe 2016 de 23,7 mld $, Danone deține Activia, Yocrunch și Oikos, adăugând produse hrănitoare. Danone deține de asemenea unele branduri de apă precum Aqua sau Evian.
Mondelez
Mondelez deține câteva branduri de snacks-uri precum Oreo, Chips Ahoy, Sour Patch Kids, Cadbury, Trident Gum, Ritz și Wheat Thins. Mondelez a colectat 25,9 mld. $ în 2016.
Mars
Este o corporație cunoscută pentru ciocolată. Cu un profit de 35 mld $ in 2016 Mars deține ciocolata Dove, 3 Mușchetari, Milky Way, Snickers, Twix de la M&M și alte branduri de ciocolată-snacksuri. În adaos, Mars deține cerealele Uncle Sam și gumele Combos, Starbust și Orbit.
Coca-Cola
Probabil una din cea mai populară corporație existentă, Coca-Cola deține zeci de băuturi, de la Sprite la Fanta, de la Dasani la Minute Maid, Fresca la Mellow Yellow. Coca-Cola a avut profit de 41,9 mld $ în 2016.
Unilever
Deși nu este cea mai cunoscută companie, aceasta deține zeci de branduri pe care oamenii le folosesc zilnic. Cu un profit de 48,3 mld $, Unilever deține parfumul Axe, ceaiul Lipton, maioneza Hellmann, Dove, deodorantul Degree, Vaseline și Ben&Jerry.
PepsiCo
Cel mai cunoscut brand al PepsiCo este incredibil de populara băutură Pepsi. În afară de sucuri, PepsiCo deține Quarter Oatmeal, Gatorade, Cheetos, Tropicana, Tostitos, cipurile Lays și băuturile Starbucks. PepsiCo a avut profit de 62,8 mld $ în 2016.
Nestle
Incredibil, dar corporația Nestle a avut un profit de 90,2 mld $ în 2016. Pe lângă brandurile populare de dulciuri precum Butterfinger și KitKat, mai deține hrana pentru copii Gerber, Perrier, Coffee-Mate, DiGiorno, Hot Pockets și Purina.
Acest articol este scris pentru americani, pentru brandurile care sunt pe piața lor. Unele se regăsesc și pe piața românească, altele nu, dar cele mai multe branduri cu denumiri autohtone românești gen Covalact, Albalact, Poiana Negrii, Dorna, Borsec … etc. aparțin tot acestor corporații sau altora subordonate lor, din păcate.
Citiți vă rog și:
- DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei
- PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si …
- Terifiant: PEPSI foloseste potentiatori de aroma pe baza de celule din FETUSI
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
3 sunt „patronii” tuturor aceste LLT-uri bazate in usa !!
Ciudat sau nu este MONOPOLUL trans-atlantic ..dar limitat vestului ca detinatori !!
Restul lumii.. sunt doar.. restul…