X

Siria cere ONU să ancheteze presupusul atacul chimic de pe 4 aprilie

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Bashar al-Assad a anunţat că Guvernul sirian a cerut oficial ONU să trimită experţi care să ancheteze presupusul atac chimic de la 4 aprilie, la Khan Sheitoun, soldat cu cel puţin 87 de morţi, inclusiv 31 de copii, relatează News. ro.

Al-Assad a declarat, pentru RIA Novosti, că ONU nu a trimis încă pe nimeni. El a acuzat Occidentul şi mai ales Statele Unite că nu le permit experţilor să se ducă în Siria.

Liderul sirian a instat că, dacă experţii vor veni în Siria, vor vedea că informaţiile despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheitoun „sunt numai minciuni”.

Tot joi, armata rusă a pus la îndoială concluziile Organizaţiei pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC), potrivit cărora victimele atacului de la 4 aprilie au fost expuse gazului sarin sau unui agent neurotoxic similar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenko, pune la îndoială, citat într-un comunicat, faptul că s-ar fi putut colecta atât de rapid eşantioane şi că s-ar fi efectuat analize atât de rapid.

El a subliniat că ar dori să primească răspunsuri la aceste întrebări cât mai rapid posibil.

Konaşenko a apreciat că numai în urma unei anchete „obiective” la faţa locului poate fi stabilit adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheikhoun şi cine este vinovat.

Statele Unite şi alte ţări occidentale au acuzat Guvernul sirian că este responsabil de acest atac.

Ahmet Uzumcu, directorul general al OIAC a anunţat miercuri că rezultate „de la patru laboratoare desemnate de OIAC indică o expunere la sarin sau la o substanţă asemănătoare cu sarinul”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button