X

Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor susține că legea vaccinării este un proiect abuziv

http://thesciencepost.com/wp-content/uploads/2014/10/vaccibegirl.jpg

Legea vaccinării naște controverse, la scurt timp după ce a intrat în dezbatere publică. Unii părinți nu vor să fie obligați să-și vaccineze copiii, pentru că se tem de reacţiile adverse care ar putea apărea în urma imunizării. O asociaţie de părinţi respinge în totalitate proiectul, pe care îl consideră abuziv şi ilegal. Un articol din lege spune însă că statul va plăti în cazul oricărui efect advers creat de imunizare.

Ministerul Sănătăţii ar urma să plătească tratamentul, dacă se dovedeşte că vaccinul administrat copilului a provocat reacţii adverse. Acum, costurile terapiei de care au nevoie pacienţii care au suferit din cauza imunizării nu sunt decontate de stat. Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor este nemulţumită de actuala formă a legii vaccinării despre care spune că e abuzivă.

Părinţi din toată ţara au depus deja la Ministerul Sănătăţii modificări la proiectul de lege.

Medicii de familie nu iau însă în calcul varianta nevaccinării. Numai prin imunizare sunt evitate epidemiile, spun ei, iar cei mici sunt protejaţi împotriva unor boli precum tetanosul, poliomielita, hepatita B şi difteria.

Proiectul legii vaccinării va sta în dezbatere publică 30 de zile. Va intra însă, în vigoare cel mai devreme în anul 2019, iar până atunci ar putea suferi mai multe modificări.

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.