X

Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un „EVENIMENT MAJOR”

de null

Jurnaliştii străini aflaţi în Coreea de Nord au fost anunţaţi să se pregătească pentru un „eveniment major şi important”, în contextul unei sărbători naţionale şi a tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Aproximativ 200 de jurnalişti străini se află în prezent la Phenian, în contextul în care pe 15 aprilie vor fi marcaţi 105 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un nu a oferit detalii despre caracterul evenimentului, iar anunţuri similare făcute în trecut nu s-au referit la evenimente majore.

Însă anunţul actual intervine în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare ori balistice cu ocazia sărbătorii naţionale, situaţie care ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump. Un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut Statelor Unite soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.