X

Coreea de Nord: Kim Jong Un ar fi cerut EVACUAREA a peste 600 de mii de locuitori ai capitalei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Corespondenţii străini de presă aflaţi în vizită în capitala Coreei de Nord, Phenian, au primit înştiinţarea că ar trebui să se pregătească pentru un eveniment important care ar trebui să aibă loc astăzi, joi, 13 aprilie. 

Aproximativ 200 de ziarişti străini se află în Phenian pentru a raporta despre cea de-a 105-a zi de naştere a fondatorului statului comunist nord-coreean, Kim Il Sen.

Deşi oficialii regimului comunist nu au dezvăluit ce anume se va întâmpla joi, în presă au apărut rapoarte despre o presupusă evacuare ordonată de liderul comunist al Coreei de Nord, Kim Jong Un.

Acesta ar fi cerut evacuarea a peste 600 de mii de locuitori ai capitalei. Conform rapoartelor apărute în presa sud-coreeană şi japoneză, dictatorul comunist a cerut ca locuitorii oraşului să se îndepărteze cât mai mult posibil de capitală şi să se stabilească la ţară, în câmp sau în păduri.

Ştirile neconfirmate despre evacuarea în masă survin pe fondul ameninţărilor tot mai apăsate pe care SUA le face la adresa regimului comunist nord-coreean.

China, care a construit iadul comunist din Coreea de Nord în timpul regimului de teroare al lui Mao Tsedun, şi care a rămas în ultimii ani singurul susţinător al regimului de la Phenian, pare că şi-a abandonat şi ea pionul regional.

Coreea de Nord este considerată cel mai mare lagăr în aer liber de pe Planetă. Coreea de Nord este unul dintre cele mai izolate state. Regimul comunist fondat de bunicul actualului dictator se menţine la putere cu ajutorul unui regim de teroare absolută şi control strict asupra presei şi informaţiilor care ajung la supuşii săi.

Săptămâna aceasta au existat rapoarte neconfirmate conform cărora Beijingul a mutat un număr mare (150 de mii) de trupe la graniţa dintre cele două ţări într-o manevră aparent menită să protejeze graniţele Chinei de un eventual exod în masă al coreenilor, în cazul în care regimul comunist nord-coreean pierde controlul asupra frontierelor sale.

Ziarul Global Times, oficialul Partidului Comunist Chinez, a publicat miercuri un avertisment şocant, conform căruia Beijingul ar fi pregătit să atace instalaţiile militare ale Coreei de Nord pentru a “proteja China” de un eventual război nuclear care ar izbucni între Coreea de Nord şi SUA – dar a avertizat că nu va tolera trupe americane la graniţa sa.

Conform ziarului, “China are unele cerinţe care nu sunt negociabile, legate de securitatea şi stabilitatea nord-estului Chinei… Dacă aceste lucruri sunt ameninţate, China va folosi toate mijloacele disponibile, inclusiv pe cele militare, pentru a redresa situaţia. La momentul respectiv nu va mai exista vreo discuţie cu privire la posibilitatea ca Beijingul să rămână pasiv în faţa atacurilor americane: Armata de Eliberare a Poporului va ataca din proprie iniţiativă instalaţiile militare nucleare ale Republicii Populare Coreene”.

Oficialii nord-coreeni au fost avertizaţi în ultimele zile că există posibilitatea izbucnirii unui război nuclear în Peninsula Coreeană. Media (controlată de regimul comunist) din Coreea de Nord) a avertizat marţi că va ataca nuclear SUA, la orice gest de agresiune din partea grupului de nave aparţinând marinei americane, aflat în zonă.

Experţii americani în securitate sunt îngrijoraţi de faptul că dictatorul Kim Jong Un ar putea ataca baze din Hawaii şi Coasta de Vest a SUA cu rachete nucleare lansate de pe submarine.

Coreea de Nord are o flotă de aproximativ 70 de submarine învechite. Cu toate acestea, în 2015, 50 dintre ele au dispărut de pe radare.

Îngrijorările experţilor militari au fost amplificate după ce rapoarte independente au semnalat zboruri efectuate de avioane militare americane care patrulau Coasta de Vest, în zona Los Angeles şi San Diego, aparent pentru a detecta eventualele submarine.

Preşedintele Donald Trump a declarat, pentru canalul de televiziune Fox News, că a ordonat submarinelor americane să patruleze apele Peninsulei nord-coreene: “Trimitem o armată. Foarte puternică”, adăugând “Avem submarine. Foarte puternice. Mult mai puternice decât portavioanele”.

Preşedintele Trump a numit de curând Coreea de Nord “o ameninţare” într-o discuţie cu omologul său chinez, Xi Jinping, cu care s-a întâlnit în SUA la sfârşitul săptămânii trecute.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button