X

Urăști trecerea la ora de vară ? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate

de null
https://www. antena3.ro/thumbs/big3/2017/03/06/ora-de-vara-2017-cand-se-schimba-ora-si-cum-trebuie-sa-ne-potrivim-ceasurile-437351.jpg

De Joseph Ax

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

New York (Reuters): pentru cei mai mulți americani trecerea la ora de vară înseamnă un singur lucru: pierderea unei ore de somn. Și atunci care-i scopul?

De fapt este o întrebare rezonabilă, conform studiilor științifice aflate în creștere.

Trecerea la ora de vară este practica de a da ceasurile cu o oră înainte pe timpul verii astfel ca lumina zilei să se mențină mai mult timp pe parcursul serii. Cea mai mare parte a Americii de Nord și a Europei urmează acest obicei, în timp ce majoritatea celorlalte țări, nu.

Când ceasurile din aproape toată America, pe timpul primăverii, sunt date înainte cu o oră la 2 a.m. Duminica, este probabil să crească rata infarctului și atacurilor cerebrale, a accidentelor rutiere și reducerea productivității muncii, spun studiile. De asemenea eșuează în a economisi la factura de energie, contrar cu ceea ce credeau experții odinioară.

În Decembrie, o revistă de psihologie a publicat rezultate ce arată că judecătorii federali au dat sentințe cu, în medie, 5 % mai mari în ziua de după trecerea la ora de vară, față de cele cu o săptămână înainte sau după.

Perturbările, chiar și cele minore, pentru somnul de odihnă al oamenilor poate avea efecte uriașe, conform cercetătorilor.

„Studiul nostru arată că schimbările bruște, chiar și cele mici în materie de somn, pot avea efecte în detrimentul altor aspecte,”

spune Amneet Sandhu de la universitatea din Colorado pentru Reuters în 2014 după studiul său la spitalul Michigan unde a constatat 25% creșteri de atac cardiac în Lunea de după Duminica trecerii la ora de vară.

Ora de vară ce ține până toamna, a fost adoptată la scară largă în timpul celui de-al doilea război mondial ca o măsură de economisire a energiei. Rațiunea era ca oamenii să petreacă mai mult timp la lumina zilei pentru a economisi energia electrică.

Dar studiile au eșuat în general în a arăta economii semnificative la energie asociate cu schimbarea orei.

Multă lume și-a exprimat frustrarea pe rețelele de socializare Sâmbătă, fiind conștienți că vor pierde o oră de somn.

„Trecerea la ora de vară pare ca un complot comunist pentru a ne provoca tuturor oboseală și dezorientare, crezând că guvernul vrea să ne ajute,” a scris pe Twitter Michael Farris Jr.

Pentru a renunța la ora de vară sau extinderea acesteia pe tot parcursul anului e nevoie de o lege aprobată de congresul SUA. Statele pot opta pentru a ieși din ora de vară dar sunt obigate să folosească o oră standard din noiembrie în martie.

Legislatorii din unele state au făcut demersuri fără succes pentru a elabora legi de abandonare a orei de vară, dar Arizona și Hawaii sunt singurele care nu își mai schimbă ceasurile de 2 ori pe an. Pentru toți ceilalți, dimineața de duminică sosește un pic mai devreme decât de obicei.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button