X

Siria reacţionează violent după ATACUL cu rachete al SUA

Televiziunea de stat siriană a calificat vineri dimineaţa ca „agresiune” loviturile americane contra unei baze aeriene a regimului, transmite AFP. „Agresiune americană vizând ţinte militare siriene cu mai multe rachete”, a alertat canalul menţionat, imediat după anunţul american.

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citaţi de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza „Shayrat”.

 

Lovitura a fost efectuată cu „59 de rachete”, a arătat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este „asociată programului” sirian de arme chimice şi „direct legată” de evenimentele „oribile” de marţi. Cel puţin 86 de persoane, printre care 30 de copii şi 20 de femei, au fost ucise marţi într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Marea Britanie, au denunţat regimul preşedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac. „Ceea ce a făcut Assad este teribil”, a declarat joi preşedintele american, apreciind că ” asta nu ar trebui să se poată petrece”, anunţă Agerpres.

 

„Ce s-a petrecut în Siria este o ruşine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple”, a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenţionează să întreprindă. Şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, a promis joi un „răspuns adecvat” prezumtivului atac chimic de marţi din Siria, fără a evoca totuşi o acţiune precisă.

 

Categorii
ExterneSiria
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. “Ce s-a petrecut în Siria este o ruşine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple”.

    In traducere libera… “Ce s-a petrecut în Siria este o ruşine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui sa ( i ) se întâmple”. Pricepurati? Tocmai ce s-a dat comanda in mod public pentru asasinarea lui. Rugati-va pentru el, fratilor! Rugati-va si pentru poporul sirian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.