X

RUSIA întărește apărarea antiaeriană a SIRIEI și întrerupe acordul cu SUA. Ce zice Bashar al-Assad

de null

avioane-ruse-465x390

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că apărarea aeriană siriană va fi întărită după ce rachete de croazieră lansate de aviaţia SUA au lovit o bază aeriană din vestul Siriei, au informat agenţiile de presă ruse, relatează Reuters. 

Totodată, ministerul rus a luat în derâdere eficienţa loviturilor SUA despre care a afirmat că a fost “extrem de redusă”, în condiţiile în care 23 de rachete şi-au atins ţintele, în timp ce altele 36 nu se ştie unde au aterizat.Patru militari sirieni au fost ucişi în loviturile aeriene americane, doi sunt daţi dispăruţi şi şase au fost răniţi, a precizat ministerul rus. Şase avioane militare siriene au fost de asemenea distruse.Militanţii au lansat o ofensivă asupra poziţiilor guvernului sirian imediat după lovituri, a mai spus Ministerul Apărării rus, conform Agerpres.

Pe de altă parte, agenţia de stat siriană SANA a anunţat vineri că nouă civili, printre care patru copii, au fost ucişi în atacul american cu rachete asupra bazei militare siriene de lângă oraşul Homs. Potrivit SANA, citată de Reuters, civilii decedaţi proveneau din satele situate în apropierea bazei aeriene. Agenţia siriană a mai relatat că şapte persoane au fost rănite şi casele din zonă au fost grav avariate.

‘Agresiunea americană a provocat moartea a nouă civili, între care patru copii, a rănit şapte persoane şi a provocat distrugeri importante asupra caselor din satele Shayrat, Al-Hamrat şi Al-Manzul’, situate în apropierea bazei vizate, a transmis SANA, care nu precizează dacă această cifră include bilanţul de şase morţi furnizat mai devreme de armata siriană.

Rusia suspendă acordul cu SUA cu privire la prevenirea incidentelor în spaţiul aerian sirian

Rusia a anunţat vineri că suspendă un acord cu Statele Unite menit să prevină coliziuni în spaţiul aerian al Siriei, ca o contramăsură faţă de atacul american cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene siriene Shayrat, relatează The Associated Press.

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri, într-un comunicat, că Moscova suspendă acest momorandum cu Statele Unite cu privire la prevenirea unor incidente şi asigurarea siguranţei zborului.

În baza acestui document, semnat după ce Rusia a lansat o campanie aeriană în Siria, în septembrie 2015, Moscova şi Washingtonul au schimbat informaţii despre misiuni de zbor cu scopul de a evita incidente în spaţiul aerian sirian, tot mai aglomerat.

Rusia a staţionat câteva zeci de avioane de război şi baterii de rachete pentru apărare antiaeriană la baza sa militară din Siria.

Preşedintele sirian acuză că americanii au fost înşelaţi de o falsă campanie de propagandă pentru a ataca baza al-Shaayrat

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a catalogat vineri după-amiază atacul american drept o acţiune ”pripită” şi a condamnat un ”comportament nesăbuit şi iresponsabil” din partea Washingtonului.

De asemenea, acesta a precizat că americanii au fost înşelaţi în mod naiv de o falsă campanie de propagandă pentru a lansa atacul cu rachete de croazieră asupra bazei al-Shaayrat, transmite Reuters.

Declaraţia preşedintelui sirian atrage atenţia asupra unui comportament ”obtuz” care reflectă politica americană de lungă durată cu privire la ”subjugarea oamenilor”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE