X

Marioneta Mugur Isărescu e într-adevăr „Manole” – turnătorul Securității? Acesta refuză să comenteze: „Să răspundă instituțiile care sunt abilitate.”

de null
https://i0. 1616.ro/media/2/2701/33613/16827997/10/20170307-085703.jpg?width=1200

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a refuzat să răspundă, miercuri, la întrebările jurnaliștilor despre colaborarea lui cu fosta Securitate, colaborare care a fost prezentată, în premieră, într-o serie de dezvăluiri din ziarul România Liberă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rugat să vorbească despre legăturile lui cu fosta Securitate, Mugur Isărescu a susținut că nu el, ci instituțiile statului trebuie să dea explicații.

„Să răspundă instituțiile care sunt abilitate. Avem legi, răspundem conform legilor și instituțiilor care există. Este necesară o clarificare din partea acestor instituții, dar în limitele legii”, a susținut Mugur Isărescu.

El a făcut această precizare într-un briefing de presă organizat după ședința Consiliului de Administrație al BNR.

După cum a relatat ziarul România Liberă, în arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) există o secțiune dedicată Institutului de Economie Mondială (IEM). Costin Murgescu, Mugur Isărescu, Eugen Dijmărescu și mulți alți „grei“ ai Finanțelor de după anul 1989 au lucrat ani în șir la IEM.

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33613/16827997/5/20170307-085830.jpg?width=540

Una dintre „sursele“ Securității care semnează multe dintre notele din arhivele CNSAS referitoare la Institutul de Economie Mondială este „Manole“. Iar alăturând documente din diverse dosare ale fondului IEM, identitatea lui „Manole“ poate fi aflată fără dubiu.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. De ce va mirati ? In toate instituiile statului – cred ca una nu a scapat, sefii sunt recrutati dintre fostii activisti si fostii securisti cu acte in regula or colaboratori. Adici securisti cu diverse grade si fostii turnatori. Deci, care e marea noutate ?!? Ar fi fost breaking news daca omul era complet dinafara “sistemului”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button