X

Coreea de Nord AMENINŢĂ că „acţiunile nechibzuite” ale WashingtonuluI riscă să aducă regiunea la un „pas de RĂZBOI”

de null

Coreea de Nord a anunţat că va reacţiona în cazul în care comunitatea internaţională înăspreşte regimul de sancţiuni la adresa regimului de la Phenian, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că este pregătit să soluţioneze chestiunea nord-coreeană şi fără ajutorul Chinei.

Ministerul de Externe de Phenian a transmis luni că „acţiunile nechibzuite” ale Washingtonului amplifică tensiunile şi riscă să aducă regiunea la un „pas de război”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului a declarat că ideea potrivit căreia Statele Unite vor reuşi să priveze Phenianul de „arsenalul nuclear de descurajare” cu ajutorul sancţiunilor este „un vis iluzoriu”.

Oficialul nord-coreean a mai declarat că Statele Unite „incită la confruntare pentru a strangula DPRK (Coreea de Nord), aşa că DPRK nu are altă opţiune decât să ia măsurile necesare pentru a contracara acest lucru”.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este „o opţiune” luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

 

 

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.