X

Klaus Iohannis, în Malta: România nu susține naționalismul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susţinut în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului Partidului Popular European 2017, în Republica Malta, o alocuțiune în care a atacat naționalismul, populismul și ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Klaus Iohannis a susținut joi o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului Partidului Popular European 2017, Valetta, Republica Malta, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a precizat că naționalismul și Brexit-ul sunt provocările majore ale unei crize complexe.

“Ne aflăm în prezent într-un moment de cumpănă, într-o Europă marcată de crize complexe, de o intensitate fără precedent. Atacurile teroriste, migraţia, naţionalismul, populismul, Brexit-ul şi, mai mult decât orice, escaladarea euroscepticismului, au devenit provocări majore” a spus președintele.

Potrivit acestuia, solidaritatea si unitatea rămân fundamentul dezvoltării viitoare a Uniunii, în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni. Klaus Iohannis i-a îndemnat pe popularii europeni să lupte împreună pentru prezervarea unităţii Uniunii Europene şi pentru “o convergență reală între statele membre”.

 

Iohannis a subliniat că într-o lume globalizată, o Uniune mai bine integrată oferă tuturor perspective mai bune decât o Uniune fragmentată. De asemenea, Iohannis speră că negocierile privind retragerea Marii Britanii din UE să aibă rezultate decente şi sustenabile.

Potrivit președintelui, România nu susține o Uniune Europeană a «cercurilor concentrice de integrare» sau a «vitezelor multiple». Totodată, este important să se păstreze și să se consolideze realizările Uniunii Europene în domeniul libertăților fundamentale, piața comună, zona Schengen, zona Euro și politica de coeziune.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Sigur ca un individ care are natia – neam in alta parte nu este interesat sa apere unitatea si identitatea altora care i-au dat puterea considerandu-l demn.
    Nu este acest “sef de stat” decat un pseudo-tehnocrat.
    Se dovedeste si de aceasta data ca regula nemteasca este de la mutterland, chiar daca in istoria noastra intalnim excepția.
    Auzi si te crucesti: partid POPULAR…. European!!! Care condamna “populismul” si “nationalismul”.
    Ei nu sint “populari” iar cei care sint populari – susținuți de POPOR, adică de neam…. ar fi mincinoși – că asta e “populismul”.
    Fiindcă sînt doriți de popor acești lideri sînt periculoși pentru UE și sînt atacați de psihopatii neo-bolșevici.
    …….
    Lăsați grijile bandiților că vă prinde Sharia pe la spate și vedeți voi mangealâc de la “viitorul” islamic pe care îl pregătiți pentru …. naționaliști.

  2. Prin alegerea acestui pseudo-președinte, neamul nostru și-a semnat condamnarea la moarte. A fost cocoțat la putere un derbedeu care nu are nimic de a face cu acest Neam; decât să-l vândă și să-l distrugă! Iar legile acre sunt ”promulgate” de un Kkparlament de trădători, nu sunt spre binele poporului ci dinpotrivă; reprezintă expresia dorințelor celor care au condamnat distrugerea României! Dacă poporul nu se deșteaptă și nu pune mâna pe bâte pentru a-i izgoni din Țara aceasta, viitorul va fi sumbru de tot pentru toți.
    Moarte trădătorilor de Neam și Țară și tuturor celor care au distrus acest Popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button