X

Încă două semnături și Alianța Nord-Atlantică (NATO) se mai face cu un stat membru: Muntenegru

https://www.thestar.com/content/dam/thestar/news/insight/2017/03/26/donald-trump-voters-we-like-the-presidents-lies/trump.jpg.size.custom.crop.1086×762.jpg

Senatorii americani au aprobat aderarea Muntenegrului la NATO, cu 97 de voturi pentru și doar două împotrivă. Spania și Olanda rămânâd ultimele state membre ale alianței care încă nu au aprobat aderarea.

Într-un raport al Comisiei de Relații Externe din Senat prezentat în Congres se afirma că „un atac împotriva Muntenegrului, ori destabilizarea țării ca urmare a unor acțiuni subversive externe ar pune în pericol stabilitatea Europei și ar periclita interesele naționale ale Statelor Unite în domeniul securității”.

Decizia de ratificare urmează să fie prezentată pentru a fi semnată de președintele Donald Trump.

Administrația Trump a încurajat de mai multe ori congresmanii să aprobe aderarea Muntenegrului la Alianța Nord-Atlantică.

Rusia și-a manifestat în repetate rânduri opoziția față de aderarea Muntenegrului, afirmând că reprezintă „o provocare” din partea NATO, care astfel își va consolida prezența în sud-estul Europei.

Categorii
Externe
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

HARTA ANIMATA: Expansiunea NATO. De ce a continuat si dupa 1990?

Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Map_of_NATO_chronological.gif

Pana in anii 80 expansiunea putea avea o noima. De ce insa a continuat si dupa 1990?

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.