X

Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat în vigoare

Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat marţi în vigoare, în pofida criticilor emise de organizaţiile de apărare a drepturilor omului, Uniunea Europeană făcând apel, la rândul său, la respectarea „principiilor” umanitare, relatează Le Figaro.

Potrivit noii legislaţii, toţi solicitanţii de azil prezenţi în Ungaria sau care ajung în ţară trebuie să fie regrupaţi în două tabere închise, instalate la frontiera sârbă, la Röszke şi la Tompa, a comunicat Ministerul ungar de Interne.

„Începând de astăzi, zonele de tranzit extinse funcţionează 24 de ore din 24 pentru solicitanţii de azil”, a anunţat György Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban pe probleme de securitate internă.

Potrivit ministerului, prin această măsură se urmăreşte „împiedicarea imigranţilor al căror statut nu este definit în mod clar să se deplaseze liber pe teritoriul naţional şi în cadrul Uniunii Europene şi deci să reducă riscurile de securitate legate de fenomenul migraţiei”.

 Taberele au fost deja echipate cu 324 de containere locuibile. Imigranţii vor trebui să locuiască acolo în aşteptarea unei decizii definitive privind cererea lor de azil şi nu le va fi posibil să părăsească locaţia decât în caz de aviz pozitiv sau dacă se întorc în Serbia, potrivit acestei surse.Legea, adoptată pe data de 7 martie, a fost denunţată de mai multe organizaţii non-guvernamentale şi de Înaltul Comsisariat al ONU pentru Refugiaţi, care a subliniat că prin aceasta „se încală obligaţiile pe care le are Ungaria vizavi de legile internaţionale şi europene” privind azilul.

În vizită la Budapesta, comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a făcut apel la respectarea „principiilor” UE, fără a evoca în mod explicit noua măsură.

Categorii
RefugiațiExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.