X

Marea Britanie: În bagajul de cală al aeronavelor ce sosesc din țările cu populaţie majoritar musulmană s-a interzis transportul telefoanelor cu anumite specificații, tabletelor și laptopurilor

de null
http://www. caribbeannewsdigital.com/en/noticia/british-airways-launches-perfect-days-app-facebook-page

Guvernul britanic a anunţat oficial că a interzis toate laptopurile, tabletele şi telefoanele mai mari de dimensiunile tipice pentru un smartphone, adică 16 centimetri lungime, 9,3 centimetri lăţime şi 1,5 centimetr i grosime, din bagajele de cală ale curselor aeriene dintr-o serie de ţări cu populaţie majoritar musulmană, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street, precizând că măsurile ar putea fi implementate în termen de câteva zile, relatează Sky News.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Interdicţia vizează zborurile directe din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia şi Arabia Saudită.

Dispozitivele electronice vor trebui predate în bagajul de cală.

Interdicţia a fost ordonată marţi de premierul Theresa May, după o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai serviciilor de securitate din aviaţie.

Companiile care operează zboruri din ţările vizate au fost anunţate, dar implementarea măsurii ar putea dura câteva zile.

„Măsurile de securitate suplimentare ar putea provoca unele perturbări pentru pasageri şi zboruri şi înţelegem frustrarea pe care o va provoca acest lucru, dar prioritatea noastră va fi, întotdeauna, păstrarea siguranţei cetăţenilor britanici”, a spus un purtător de cuvânt al Guvernului.

„Zborurile directe către Marea Britanie din aceste destinaţii pot continua să opereze în Marea Britanie, cu condiţia ca aceste noi măsuri să fie implementate”, a adăugat el.

„Deciziile de a face schimbări la regimul nostru de securitate a aviaţiei nu sunt luate niciodată cu uşurinţă (…). Nu vom ezita să acţionăm pentru a asigura siguranţa populaţiei care călătoreşte şi vom lucra strâns cu partenerii noştri internaţionali pentru a minimaliza orice perturbare pe care ar putea să o provoace noile măsuri”, a spus el.

Surse din serviciile de securitate au precizat pentru Sky News că măsura nu este o reacţie la o ameninţare anume, ci un răspuns la o ameninţare generală la adresa aviaţiei.

Anterior, Departamentul american pentru Securitate Internă a a decis să le interzică pasagerilor unor companii aeriene din opt ţări predominant musulmane să aducă în bagajul de mână dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video.

Companiile aeriene vizate de decizia SUA sunt Royal Jordanian, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates şi Etihad Airways.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button