X

VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie

de null
https://i.cbc.ca/1.3807549.1476633714!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/afp-h69lx.jpg

Duminică, la Vatican, vor fi ascultate citiri din Coran pentru prima dată. Acest eveniment a fost inițiat de papa Francisc, în scopul de a aduce pacea între israelieni și palestinieni.

În cursul vizitei sale de săptămâna trecută în Iordania, Israel și Autoritatea Palestiniană, papa Francis i-a invitat pe președintele israelian Shimon Peres și Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Purtătorul de cuvânt al lui Peres a anunțat în publicația Times of Israel, că Abbas, Peres și  papa Francisc vor fi insotiți de liderii religioși evrei, creștini și islamici.

Potrivit oficialilor, aceste rugăciuni de seară ar fi o „pauză în politică” și nu au nici un scop politic în spate, decât dorința de a aduce pace și respect față de relațiile israeliano-palestiniene, precizează Associated Press.

Vaticanul va transmite evenimentul în întreaga lume prin intermediul site-ul oficial.

Cu toate acestea, Reverendul Pierbattista Pizzaballa, custode al proprietăților Bisericii Catolice din Țara Sfântă, a anunțat că oamenii ar trebui să păstreze așteptările scăzute atunci când vine vorba de acest eveniment.

[Nimeni nu trebuie să se gândească că] „pacea se va revărsa brusc de luni, sau că pacea este mai aproape”, a spus acesta pentru AP.

Vaticanul a anunțat, de asemenea, că vineri, papa a avut, de asemenea, o întâlnire cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, și  că ambii lideri au discutat posibile modalități de promovare a păcii și stabilității în Asia.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Parintele Constantin Necula de la Sibiu ii numeste pe musulmani «fratii nostri», deci ce sa ne mai miram de Francisc Ereticul….

    1. LUI POPA NECULA DACA MOARE ASA TICALOSUL SI TRADATORUL,- MIHAI VITEAZUL SI STEFAN CEL MARE II VA LUA CAPUL SI LIMBA CU CARE A PROMOVAT ISLAMUL, IAR DRACII SUFLETUL!
      ACESTA SUNT ROADELE ECUMENISMULUI DIN B.O.R. SI C.M.B.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.