X

Suedia, tara în care numărul copiilor care vor schimbare de sex se dublează an de an

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În una din ţările nordice se semnalează o situaţie alarmantă: numărul copiilor care solicită schimbare de sex se dublează în fiecare an, copii chiar cu vârsta de şase ani exprimându-şi această dorinţă, spun medicii potrivit presei locale.  Avertismentul Colegiului American al Medicilor Pediatri.

BUCUREŞTI, 17 mart — Sputnik. Anul trecut, o echipă de medici din Suedia care investighează cazurile privitoare la „schimbarea de gen” au identificat 197 de copii și tineri dornici să fie supuşi unor analize pentru a le determina identitatea de gen și pentru a-şi schimba sexul, a declarat pentru cotidianul suedez Aftonbladet Louise Frisen, psihiatrul pentru copii de la spitalul de copii Astrid Lindgren, potrivit rt.com.

Suedia vrea să interzică educaţia diferențiată pe sexe

„Exista o creştere de 100 la sută în fiecare an a numărului acestor copii. Tot mai mulţi tineri şi copii vin la vârste foarte fragede. Această rată a creşterii este identică şi în cazul adulţilor”, a spus Frisen.

Țara are șase clinici pentru persoanele care doresc investigații de gen. Creșterea la nivelul întregii ţări a numărului de persoane care cred că s-au născut cu sexul greşit indică o „mai mare deschidere” în societatea suedeză, spune Cecilia Dhejne, șefa echipei de investigare a identității de gen de la Spitalul Universitar Karolinska.

În acelaşi timp, Dhejne avertizează că serviciile de asistenţă medicală sunt suprasolicitate.

„Problema în Suedia este că, în întreaga țară, sunt mulţi oameni pe lista de aşteptare atât pentru inițierea unei investigaţii privind identitatea lor de gen, cât și pentru diferitele etape ale tratamentului. Este îngrijorător”, a spus aceasta.

Pe de altă parte, Colegiul American al Medicilor Pediatri a îndemnat cadrele medicale și legislatorii să înlăture toate politicile care condiţionează copiii să „accepte ca fiind normală” o viață în care aceştia îşi însuşesc „pe cale chimică şi chirurgicală sexul opus”. Medicii avertizează într-o scrisoare deschisă că acest lucru constituie un abuz împotriva copiilor.

„Ideea de a susţine, prin intermediul educației publice și a legislaţiei, că neacceptarea propriului sex este ceva normal îi va bulversa pe copii și pe părinți, determinându-i pe tot mai mulţi copii să se prezinte la «clinicile pentru schimbarea genului» unde li se vor administra medicamente pentru blocarea pubertăţii”, se spune în scrisoare. Acest lucru va rezulta apoi în „mutilarea chirurgicală inutilă a unor părți sănătoase a corpului lor când vor ajunge tineri adulţi”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button