X

GHIVECIUL din capul lui IULIAN CAPSALI

de Saccsiv

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In articolul sau “Se vrea o „primăvară” a Ortodoxiei?”, de acum vreo saptamana, Virgiliu Gheorghe pleca de la primavara araba ca sa ajunga la … blogurile anti ecumeniste:

Erorile lui VIRGILIU GHEORGHE din articolul său “SE VREA O “PRIMAVARĂ” A ORTODOXIEI” publicat în revista FAMILIA ORTODOXĂ

Iata ca ieri, din aceeasi tabara, ne ataca de asta data Iulian Capsali, in articolul sau Dreapta dezbisericită postat pe Active News. Doar ca el reuseste sa produca un adevarat ghiveci. Voi reda integral acest produs al mintii sale, iar la final ma voi obosi sa-l analizez oleaca.

Asadar, zice el:

Wilders pierde în alegerile din Olanda, deși partidul mai câștigă câteva mandate.

Nu poți câstiga ceva trainic cu un discurs „de dreapta” ce arată duplicitatea inconștientă, tipică pentru un spațiu despiritualizat și al cărei exponent reprezentativ este teroristul Breivik, cel care a ucis cu sânge rece 77 de oameni, inclusiv copii. Baza ideologică este xenofobia oarbă, care contracarează arbitrar multiculturalismul mutilant al stângii.

Ambii, Wilders și Breivik, sunt produse tipice ale modernității.

Poate să coexiste islamofobia cu propaganda LGBT? Perfect, în cazul lui Geert Wilders, un sprijinitor al cauzei „familiei” homosexuale și al ideologiei gender. Despre norvegianul Breivik, prietenii lui spuneau că este un homosexual inadaptat cu sinele: folosea creme de corp și pudră, dar fiind nemulțumit de propria figură și-a făcut operație la nas, pentru ca să arate mai „arian” – cel originar semănând, spunea el, cu al unui arab.

Mai trist este că o astfel de dreaptă este prizată și la meridian românesc, aici unde se adună creștinii pe locul în care un proprietar de bar pe profil indian, fost militar (bucătar și barman în Legiunea Străină) îngroapă porci vopsiți în tricolor (tot în lupta împotriva islamului). Același individ însă atacă ierarhia și pe Patriarh la un post tv, în timpul nenorocirii bine orchestrate de la Colectiv.

Îl putem numi „creștinism Zeitgeist” un „creștinism” fără Hristos, dezbisericit, ce are exponenți foarte vizibili inclusiv în junk-situri de tipul saccsiv (proprietatea unui pușcăriaș de drept comun, Vasile Vieru, condamnat pentru înșelăciune) sau apologeticum, ambii fiind – există suspiciuni întemeiate exprimate chiar în mănăstiri – manipulați de servicii în încercarea de a sparge Biserica.

De ce? Păi cum să faci globalism cu o Biserică națională puternică?

Ce are în plus față de dreapta occidentală secularizată este că instrumentalizează crucea, sfinții, icoanele, tot așa cum o fac și țigăncile vrăjitoare când cheamă duhurile în timpul ritualurilor de magie „albă “.

Acest tip de „dreptă credință” se regăsea și în religia nazistă a SS, care redescoperea vechile ritualuri germanice păgâne, dar și în dacismul zamolxian al ofițerilor din securitatea și armata ceaușistă (Pavel Coruț a fost ofițer în contraspionajul militar), pe care îi mai observăm și astăzi contestând creștinismul ca fiind o „religie abrahamică” (y compris evreiască), inventată ca să țină în sclavie non-evreii, emasculându-i. Întrucât în loc să le promită victorii pe pământ, le promite ceva „improbabil “: Viața Veșnică.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Intai, sa intelegem despre cine vorbim. Iulian Capsali se numara printre avocatii Sinodului din Creta:

Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE PUROI “DUHOVNICESC”

Si nici cu cipurile nu ii este clar cum sta treaba: IULIAN CAPSALI despre parintele JUSTIN PARVU si CIPURI

Iar in privinta “refugiatilor”: JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI?

De amintit aici si alte articole ale altor autori ce posteaza pe acel site: Active News: ISLAMUL E CU NOI

Si acum, sa revenim la materialul lui Iulian Pericle Capsali. Incepe binisor, caci ce dreapta e aia care sprijina “familia” gay? Mai departe insa …

Se arata oripilat ca cel cu actiunea “porci pe locul Marii Moschei” are restaurant cu profil indian. Adica respectivul e un om cu mintea deschisa spre rataciri. Doar ca si homeopatia e din acelasi grup de rataciri, iar Capsali nu doar ca o promoveaza, ci si:

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

Apoi imediat ajunge la ceea ce de fapt l-a manat pe el in lupta cu acest material, adica la blogurile saccsiv si Apologeticum, incadrandu-le in categoria Zeitgeist. Dar la fel ca absolut toti ceilalti care ne ataca, nu vine si cu o demonstratie de genul “in articolele cutare (cu link-uri si citate), saccsiv greseste deoarece contrazice Sfinti Parinti (numele) care in lucrarea lor (titlurile) spun altfel”. Si nu combate astfel pentru ca nu poate, pentru ca noi tocmai pe invatatura Sfintilor Parinti ne fundamentam intreaga lucrare la aceste bloguri si portal. Iar daca nu poate, o arunca, precum toti ceilalti, pe aia cu puscariasul si securistii.

Vedeti voi fratilor, eu sunt singurul din intreg internetul de limba romana care si-a scris viata intr-o carte, intr-un soi de spovedanie publica:

SACCSIV: „EVADAREA DIN ÎNCHISOAREA ÎNGERILOR CĂZUŢI – Spovedania unui interlop”, Interviu realizat de Danion Vasile

Cu link mare in partea dreapta sus a blogului, s-o poata citi orice nou cititor. Si am scris-o inca de la inceputul blogului. De acolo stie toata lumea ca am fost la puscarie. Treaba de care iata ca se agata cu obstinatie toti dusmanii, care, nu-i asa, au avut de la nascare si pana in zilele noastre o viata fara nici cea mai mica pata. Asa sa fie oare? De exemplu, tocmai Iulian Pericle Capsali n-a lamurit de ani de zile daca are sau nu scheleti in dulap:

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

Sau o fi lamurit-o si n-am aflat eu inca? Daca stie cineva ceva, rog sa-mi dea de veste.

Oricum, ce vrea de fapt Capsali si toti cei asemenea lui? N-are omul voie sa se trezeasca? N-are voie sa se pocaiasca? Cine a fost primul care a ajuns in Rai? Nu talharul de pe cruce? Sinaxarul nu-i plin de Sfinti ce au fost in tineretea lor criminali, talhari, vrajitori si desfranati? N-avem voie sa le mai avem modele? Trebuie sa ramanem in ticalosia noastra pana ne inghite pamantul? Sau ce vor mai exact, de striga ca dracii “puscariasul, puscariasul”? Sa propuna o lege atunci: indiferent de infractiune, pedeapsa sa fie capitala.

Cat priveste Zeitgeist, nu stiu pe nimeni din grupul sau care sa fi dus vreodata vreo campanie impotriva nocivului documentar. Eu insa am facut-o si inca demult:

De fapt, negand legatura dintre cipuri si semnul fiarei si atacand furibund “apocalipticii” si anti ecumenistii, chiar Iulian Pericle Capsali se dovedeste a fi parte tocmai a acelui Zeitgeist, adica un luptator impotriva falsei NOI ORDINI MONDIALE, despre care sunt singurul din Romania care a vorbit:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

El neaga profetiile Sfintilor Parinti promovand in schimb nalucirile diavolesti: “PROFETIA” lui IULIAN CAPSALI

Revenind din nou la materialul de pe Active News, ne acuza ca spargem Biserica, noi fiind in slujba globalismului care nu se poate instaura atata timp cat exista o Biserică națională puternică”.

Reia cumva una dintre zicerile lui Virgiliu Gheorghe, de care aminteam la inceput:

“Biserică unită în Hristos poate asigura stabilitatea şi unitatea popo­rului sau independenţa lui faţă de curentele ideologice şi manipulările mediatice, atunci, în mod cert, pentru orice inginer de sistem social şi politic, slăbirea Bisericii prin dis­trugerea unităţii ei devine un deziderat.”

Autorul dovedeste astfel ca nici macar nu pricepe ce-i aia Biserica. Vorbeste despre ea ca despre un soi de unealta in slujba patriotismului. Nu intelege nici cum lucreaza de peste 200 de ani papusarii acestui globalism si, evident, nici care-i rolul ecumenismului si al cipurilor in aceasta ecuatie.

In Romania, in istoria moderna, lupta impotriva Bisericii n-a inceput acum, ci dupa revolutia de la 1848. Iar de-alungul anilor, loviturile n-au fost doar din afara, ci, prin racolare de IeraRhi, cele mai grele venind chiar din interior. Si s-a ajuns astfel pana la momentul Sinodului din Creta, in care astfel de Ierarhi, deveniti cu timpul majoritari, si-au dat jos masca de pastori pazitori si s-au aratat asa cum si sunt: lupi rapitori.

Iar cei ce ne straduim sa ne tinem dupa Sfanta Scriptura, dupa realele Sfinte Sinoade din vechime si dupa invatatura Sfintilor Parinti, cam ce ar trebui sa facem? Sa tacem? N-avem voie sa tacem, caci vom fi judecati pentru tacerea noastra. Si atunci vorbim. Iar asta deranjeaza pana intr-atat, incat suntem acuzati ca rupem Biserica.

Ierarhii sunt in slujba papusarilor ce au nevoie de ecumenism pentru globalismul ala, din care Capsali si cei din grupul sau n-au inteles absolut nimic, dar noi n-avem voie sa tinem linia Sfintilor Parinti si sa-i criticam pe acesti Ierarhi, caci cica rupem Biserica.

Am explicat mai multe la: Erorile lui VIRGILIU GHEORGHE din articolul său “SE VREA O “PRIMAVARĂ” A ORTODOXIEI” publicat în revista FAMILIA ORTODOXĂ

Adica, dupa mintea lui Capsali, o Biserica ecumenista aflata in slujba papusarilor ce edifica NOUA ORDINE MONDIALA ne va apara de … papusarii care vor sa edifice NOUA ORDINE MONDIALA. Adica bezna mintii. Sau poate nu e din cauza de bezna a mintii, ci personajul e cu treaba. Cu foarte multa treaba…  

Iata si pasajul din finalul ghiveciului produs de individ:

„Acest tip de „dreptă credință” se regăsea și în religia nazistă a SS, care redescoperea vechile ritualuri germanice păgâne, dar și în dacismul zamolxian al ofițerilor din securitatea și armata ceaușistă (Pavel Coruț a fost ofițer în contraspionajul militar), pe care îi mai observăm și astăzi contestând creștinismul ca fiind o „religie abrahamică” (y compris evreiască), inventată ca să țină în sclavie non-evreii, emasculându-i. Întrucât în loc să le promită victorii pe pământ, le promite ceva „improbabil “: Viața Veșnică.”

Asta-i tupeu. Adica anti ecumenistii ce tin de invatatura Ortodoxa sunt tot aia cu religia national socialistilor sau a lui Pavel Corut. Dupa ce ani de zile ne-am pus in cap legiuni de baricadisti simpatizanti ai paganismului si de activisti new age, iese asta din baie sa spuna o nemernicie fara sa clipeasca.

Pai iata doar cateva exemple de articole postate inca de la inceput pe saccsiv:

Astea doua de fapt le postasem initial pe primul blog saccsiv, cel de pe prima platforma, cititorii vechi poate isi aduc aminte. Deci sunt si mai vechi decat data la care apar acum.

A scris vreodata Capsali despre asa ceva? Dar are macar habar despre subiect?

Si ceva despre Pavel Corut: ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

Acestea fiind doar trei exemple, dintre cele vechi. La o cautatura pe google, le putea gasi pe toate.

Vedeti fratilor cum combat dusmanii nostri? Asta-i stilul. Asta-i maniera lor de lucru. Ei n-ar veni in veci cu o analiza a unui text de pe saccsiv. Ceva, orice, care sa le si demonstreze spusele. Ei doar calomniaza. Ei doar arunca vorbe, vorbe, multe vorbe. Apoi trag cateva „concluzii”, sub forma de lozinci, la vorbele lor fara acoperire, pe care le repeta des: puscariasul, securistul, face rau, bagati-l la puscarie, sa dispara.

Firesc, caci Capsali si sustinatorii sai intrusi si/sau baricadisti ii urasc de moarte pe “apocaliptici”, caci “apocalipticii” le incurca absolut toate planurile prin simplul fapt ca fac cunoscute maselor profetiile adevarate ale Sfintilor Parinti si invataturile marilor duhovnici ce la unison au un mesaj limpede: VREMURILE APOCALIPTICE BAT LA USI.

Ei neaga aparitia ANTIHRISTULUI in cativa ani sau zeci de ani si foarte probabil ca nici nu cred ca va exista vreodata un antihrist, cu toate ca despre antihrist e vorba in ecuatia cu ecumenismul, cipurile si globalismul real. Si neaga pentru ca au treaba, fiind tocmai ei in slujba papusarilor. Iar ceilalti care neaga o fac doar pentru ca, daca sfarsitul vremurilor e pe aproape (cum ne spun atat de multe profetii) ei raman fara obiectul muncii, adica fara rost, respectivii visandu-se salvatorii Romaniei, si ai Pamantului in general, prin alegeri libere sau baricade.

Cititi va rog si: Claudiu Tarziu: de ce “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA lui IULIAN CAPSALI

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Sa nu uitam ca suntem in post si dracii (si slugile lor) au muulta treaba. Orice lucru bun (gen “Ortodoxinfo”, cei ce trudesc la informarea credinciosilor) va fi atacat, denigrat, pus la zid! Asta le e meseria, se bucura acum de cei 30 de arginti! Dumnezeu sa-i ierte, ca multi nu stiu ce fac!

 2. e si cazul monahului Teodot, care e in stare de demonizare, recurgand la minciuni si calomnii josnice și pentru un păgân

 3. Noi vrem sa ramana credinta ortodoxa cum a fost statornicita de Hristos prin Sfintii Parinti si sinoadele ecumenice. EI vor schimbari, au facut sinodul dracesc din Creta si turbeaza ca sunt vaditi, dracii nu sufera lumina. Nu exista doua adevaruri. Fiecare isi va culege in curand ce a semanat.apsali este un ecumenist care nu musca mana ecumenista care il intretine.

 4. Omul e … ”varză de Bruxelles” , că tot își dorește cu disperare să ajungă acolo, în noul turn Babel!… de exemplu … http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2014/02/20/avem-nevoie-de-un-europarlamentar-ca-iulian-capsali/ … interesant link, nu-i așa ?
  Așa sunt toți ecumeniștii … confuzi, sunt și cu și cu (părânduli-se lor că așa sunt pe calea cea de mijloc a dreptei măsuri !), dar de fapt sunt niște NECISTIȚI SUFLETEȘTE și atât, niște VICLENI ! – NU SUPORTĂ ADEVĂRUL !!!

  Frate Vasile, pe când răspunsul către părintele Amfilohie Brânză ?! (https://saccsiv.wordpress.com/2017/02/25/audio-preotul-amfilohie-branza-ataca-saccsiv-si-blogurile-real-anti-ecumeniste/#comments). Fiindcă unora ca aceștia (aici intră si sărmanul monah Teodot si toți cei care întrun fel sau altul au ajuns ”bocalatri”), care doar aruncă cu vorbe așa la nimereală, trebuie puși la punct cu ADEVĂRUL DE CREDINȚĂ propovăduit de Sfinții Părinți, concret la chestiune, spre binele tuturor – spre întărirea noastră și spre trezirea celor care mai vor să se trezească !!!

  Acestora, care doar se folosesc de imaginea Părintelui Iustin, să le reamintim … „Mai bine o Biserică împărțită decât una rătăcită!”
  (http://www.apologeticum.ro/2017/03/parintele-justin-parvu-cazul-actelor-cu-cip-mai-bine-o-biserica-impartita-decat-una-ratacita-cu-atat-mai-mult-s-ar-fi-delimitat-de-erezia-din-creta-ierarhii-ecumenisti-sunt-niste-papusi-care/) sau
  (http://www.atitudini.com/2016/07/parintele-justin-parvu-despre-abaterile-dogmatice-ale-ierarhilor-ecumenisti-sunt-niste-papusi-care-insa-au-pierdut-harul-adevarului-care-doar-mimeaza-adevarul-dar-nu-il-mai-detin-se-saruta-cu-eret/)

  Iertați de îndrăzneală !
  Doamne ajută !

  1. Adrian

   Referitor la raspunsul catre preotul Amfilohie Branza, speram ca cineva sa faca transcriptul la acel pasaj, caci eu nu inteleg tot ce zice. Daca cumva reusesti tu sau altcineva care citeste acest comentariu, rog sa-mi trimiteti pe e-mail.
   [email protected]

  2. Raspunsul pentru cei ca parintele este clar: adevarul ciuntit = minciuna. Iei frumoos spusele sale si le completezi cu ce lipseste. O sa zica insa ca din lipsa de timp n-a spus tot, ca urma partea a doua:)

   Cu ecumenismul n-o scoti la capat niciodata. De aceea si Sf Parinti permit ingradirea prin nepomenire si nu lasa loc de sanctiune in cazul in care exista temeiul evitarii ereziei.

   Periculosi sunt insa si extremistii din tabara cealalta care, intr-o goana dupa indreptatiri, incep sa fabuleze in loc sa mentina discutia pe o singura linie clara si limpede: dovezile despre ecumenismul faptelor incriminate. Ca ecumenismul este erezie nu mai trebuie demonstrat.

 5. Pentru conformitate, am o singura observatie. In loc de: Cititi va rog si: Claudiu Tarziu: de ce “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA lui IULIAN CAPSALI

  Eu as fi scris: Cititi va rog, cu rezervele de rigoare referitoare la modul de exprimare generat in special de un sentiment vizibil de frustrare ce vine din invidie, si: Claudiu Tarziu: de ce “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA lui IULIAN CAPSALI

  Aceasta in ideea de a arata ceea ce este indoielnic in materialele folosite ca sa ne sustinem ideile prezentate. Sa recunoastem ca atacul de atunci al lui C Tarziu a fost un pic sub centura si musteste de invidie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button