X

Eruptie violenta a vulcanului Etna: Mai multi turisti si jurnalisti au fost raniti

Cel putin 10 turisti, inclusiv jurnalisti BBC, au fost raniti joi, in urma eruptiei vulcanului Etna din sudul Italiei.

Nu este clar deocamdata cati jurnalisti se aflau pe versantul de sud al vulcanului. Unul dintre ei a anuntat pe Twitter ca din grup facea parte si o femeie de 78 de ani.

Niciuna dintre victime nu este in stare grava. Sase dintre ele au avut, insa, nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit primelor informatii, turistii s-au apropiat la cateva sute de metri de fluxul de lava, cand acesta a intrat in contact cu o bucata de zapada, provocand o explozie.

Fragmente incinse care au zburat in aer au lovit turistii.

Vulcanul a inceput de marti sa erupa.

Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, trece printr-o perioada de activitate incepand de la sfarsitul lunii ianuarie. Deocamdata nu a avut loc nicio eruptie de amploare.

Activitatea sa este urmarita constant cu ajutorul unor camere video termice, care monitorizeaza situatia in permanenta, potrivit agentiei ANSA.

Categorii
CutremureExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!