X

Adepta globalizarii, Angelina Jolie a criticat „naţionalismul deghizat în patriotism”, într-un discurs la ONU

de null

Actriţa americană Angelina Jolie a criticat „naţionalismul deghizat în patriotism”, într-un discurs plin de pasiune, pe care l-a susţinut, miercuri, la sediul ONU din Geneva, în cadrul turneului ei umanitar prin Europa.

Actriţa şi activista americană, care deţine titlul de Trimis Special al Înaltului Comandament al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) din 2012, a susţinut un discurs plin de pasiune, miercuri, la Geneva, în care a cerut oamenilor „să ţină în viaţă flacăra globalizării” şi a avertizat în legătură cu intensificiarea „unui val de naţionalism deghizat în patriotism”.

Vedeta americană a susţinut acest discurs în cadrul unei serii de evenimente anuale pe care ONU le organizează în memoria lui Sergio Vieira de Mello, un activist umanitar care a fost ucis în Irak în timpul bombardării biroului ONU din Bagdad în 2003.

„Sunt mândră că sunt americancă şi sunt o globalistă. Cred orice persoană care este dedicată drepturilor omului este astfel. Asta înseamnă să vezi lumea cu o anumită corectitudine şi umilinţă şi să îşi recunoşti propria condiţie umană în dificultăţile cu care se confruntă ceilalţi. Provine din dragostea pentru o ţară, dar nu pe seama altora. Din patriotism, nu din naţionalism obtuz. Iar o naţiune puternică, la fel ca o persoană puternică, îi ajută pe ceilalţi să se ridice şi să fie independenţi”, a spus Angelina Jolie, potrivit News.ro.

„Dacă guvernele şi liderii politici nu menţin în viaţă flacăra internaţionalismului astăzi, atunci noi, cetăţenii, trebuie să facem acest lucru. Asistăm la intensificarea unui val de naţionalism, deghizat în patriotism, şi la reapariţia unor politici care încurajează frica şi ura faţă de ceilalţi”, a avertizat vedeta americană.

 

Angelina Jolie nu s-a referit în mod direct la preşedintele american Donald Trump, a cărui administraţie a anunţat că îşi va revizui politica de finanţare pe care o are faţă de ONU şi participarea sa în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

„Asistăm în aceste zile la multă ură faţă de refugiaţi, faţă de străini, iar acest sentiment este cauzat de ignoranţă, fiind adeseori alimentat chiar de către politicieni. Vedem cum anumiţi politicieni sunt aleşi în funcţiile lor în parte pe baza nerespectării instituţiilor şi acordurilor internaţionale. Am auzit anumiţi lideri politici vorbind ca şi cum unele dintre cele mai mari realizări ale noastre ar fi de fapt cele mai mari poveri ale noastre”, a mai spus Angelina Jolie.

Angelina Jolie a desfăşurat o activitate intensă în ajutorarea refugiaţilor şi, recent, a publicat un editorial în cotidianul The New York Times, intitulat ”Refugee Policy Should Be Based on Facts, Not Fear” (”Politica faţă de refugiaţi ar trebui să se bazeze pe fapte, nu pe frică”), la doar câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a semnat un ordin guvernamental prin care a interzis accesul pe teritoriul Statelor Unite pentru turiştii şi imigranţii din Siria şi alte ţări din Orientul Mijlociu.

În discursul ei, vedeta americană a vorbit şi despre sentimentul de insecuritate, care devine tot mai pregnant în lume, şi a avertizat în legătură cu discursurile unor politicieni care critică organizaţiile internaţionale precum ONU şi incită populaţia să se teamă de internaţionalizare.

Vedeta americană se află în această săptămână în Europa unde susţine mai multe prelegeri despre activitatea sa în domeniul acţiunilor umanitare. Angelina Jolie a participat la o sesiune organizată de British Foreign and Commonwealth Office la Londra pentru a marca împlinirea a cinci ani de la înfiinţarea iniţiativei Preventing Sexual Violence, la a cărei lansare a contribuit şi cunoscuta actriţă americană.

Marţi, Angelina Jolie a susţinut şi primul ei curs universitar, la London School of Economics din Londra, unde va preda şi un curs masteranzilor de la Centre for Women, Peace and Security începând  din luna septembrie.

NOTĂ OrtodoxINFO

Pentru cine nu stie inca, Angelina Jolie este membra a COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS.

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS a fost creat in 1921, primul ei director fiind Paul Warburg. Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt Rockefeller family, la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm. Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund. In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations, pe care de atunci il stapaneste. A initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane, TOTI obligatoriu membri ai consiliului. Printre ultimii: Condoleezza Rice si vice presidintele Dick Cheney. In crearea sa au avut interes si cei de la Morgan.

Consiliul publica bilunarul Foreign Affairs . Elihu Root, cel ce fusese primul presedinte al Council on Foreign Relations spunea despre publicatie ca este un ghid pentru opinia publica.   Consiliul este strans legat de David Rockefeller Studies Program.

Joseph Kraft fost membru CFR si Trilateral Commission spune despre consiliu ca este Power Elite, condus de oameni cu interese si viziuni similare ce creaza evenimente de pe pozitii invulnerabile aflate in spatele “scenei”.

Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani spunea:

Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“

Deasemenea, pentru ca s-a plictisit de Hollywood, Angelina Jolie a devenit Goodwill Ambassador in cadrul UN Refugee Agency. Munca sa din acest post in cadrul ONU si adoptarea unor copii din tarile sarace intra in acelasi pachet al actiunilor ei pentru promovarea Globalizarii, fara de care nu poate exista NOUA ORDINE MONDIALA.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Globalizare
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.