X

TURCIA amenință cu DEBLOCAREA tranzitului de REFUGIAȚI către Europa

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acordul privind migrația semnat de Turcia cu Uniunea Europană în martie 2016 ar putea fi anulat, după cum a precizat ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu.  politicianul susține că îl poate anula unilateral.

“Îi putem pune capăt unilateral (acestui acord). Nu i-am informat încă pe interlocutorii noştri (europeni), totul se află în mâinile noastre”, a spus ministrul turc în cadrul unui interviu acordat canalului 24TV. Declarațiile sale vin pe fondul tensiunilor pe care Turcia le-a avut cu mai multe țări din UE.

“Începând de acum, putem spune ‘nu îl mai aplicăm şi s-a încheiat'”, a sublinat el. “Nu avem nevoie de permisiunea nimănui”, a mai spus şeful diplomaţiei de la Ankara.

Ministrul a criticat UE pentru că nu a dat unda verde liberalizării vizelor pentru șederile de scurtă durată ale cetăţenilor turci în UE. Bruxelles consideră inacceptabilă legislația antiteroristă turcă, pe care oficialii europeni o consideră contrară libertăților civile, potrivit Agerpres.

Acordul migratoriu dintre UE și Turcia a fost încheiat în primăvara anului trecut cu scopul de a stopa numărul tot mai mare de migranți care soseau în ambarcațiuni nesigure prin Marea Egee pe insule grecești.

Potrivit acordului, migranţii erau redirecționați către Turcia, ceea ce a permis reducerea drastică a sosirilor în Grecia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button