X

Protest impotriva atribuirii fara consimtamant a Codului Numeric Personal (CNP) in actele de identitate

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protest inedit la Codlea marţi dimineaţă. Un tânăr protestează în faţa Primăriei pentru că nu i se eliberează certificatul medical de născut viu. În baza acestui document, Mihai Poenar vrea să i se elibereze o carte de identitate fără CNP, pentru că astfel să nu mai fie urmărit de statul român.

„Creatorii sau deţinătorii de documente sunt obligaţi la solitarea persoanelor fizice şi juridice să elibereze documente sau copii care atestă că sunt conforme cu originalul. În ulitmele şase luni am venit cu 20 de cereri la Primăria Codlea şi mie mi-au invocat o altă lege. Am mers şi la procuratură şi în instanţă, pe motiv că ei nu au voie să elibereze. În alte judeţe, Olt, Galaţi, la Ploieşti, Timiş, Iaşi sau Sibiu s-au eliberat. Vreau acest document pentru este dovada existenţei mele pe pământ, certificatul născutului viu. Este cel mai puternic act pe care noi îl avem. Procesul este pe fond, la Tribunalul Braşov, Am făcut şi plângere penală la procuror, pentru abuz în serviciu, dar mi se pare că se trage de timp, de aceea şi protestez. Se trage de timp să mă las păgubaş, să uit… Am fost în două audienţe la primar, dar nu rezolv nimic. Este o copie după un act al meu şi cât timp ei îl deţin sunt obligaţi să îl elibereze. Am fost şi la Arhivele Naţionale, dar nu au mai primit acte din Codlea din 1920. M-au trimis la spital, că ei nu au voie, de la Primărie, dar în alte judeţe s-au eliberat copii după aceste acte conform cu originalul”, ne-a declarat Mihai Poenar.

Viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, spune că din punct de vedere legal un astfel de act nu poate fi eliberat de primărie, pentru că este doar gestionat de administraţia locală. Cazul lui Poenar nu este singular. Şi la Braşov există 15 astfel de cereri, numai că aici se pare că a existat o gândire coordonată, pentru că cererile depuse la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Populaţiei (SPCLEP) sunt tipizate.

„Noi am luat textul de lege şi l-am studiat, dar pentru că suntem asaltaţi cu astfel de solicitări, am solicitat un punct de vedere de la Bucureşti, de la instituţia care ne coordonează. Cei care au formulat astfel de cereri nu sunt de acord cu atribuirea CNP. Din cauză că am refuzat eliberarea acelui document, suntem ameninţaţi cu plângeri penale pentru abuz în serviciu. Mai mult, chiar ma primit de la o secţie de poliţie o citaţie în acest sens. Precizăm că textul de lege este foarte clar, iar singurul act ce poate fi eliberat este certificatul de naştere. Actele solicitate nu pot fi eliberate unor persoane fizice”, a precizat George Roşca, directorul executiv al SPCLEP Braşov.

Care este cadrul legal?

Hotărârea de Guvern nr. 64 din 26 ianuarie 2011, pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă. Art. 20 – „Înscrisurile care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, în original sau fotocopie, pot fi trimise, la cererea scrisă, D.E.P.A.B.D., S.P.C.L.E.P./S.P.C.J.E.P., instanţelor judecătoresti, parchetelor sau poliţiei; înscrisurile originale se restituie până la data stabilită în adresa de solicitare”. Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată în 2012.

Art. 69 – „(1) La cererea scrisa a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, a instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, însoţite de copii ale înscrisurilor care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale unde nu funcţionează serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a unităţilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor responsabile cu asistenţa socială şi protecţia drepturilor copilului, precum şi a notarilor publici, se eliberează gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civilă aflate în arhiva proprie.

(2) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul solicitărilor adresate direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Arhivelor Naţionale, pentru actele aflate în păstrarea acestora, cu respectarea dispoziţiilor art. 10 alin.

(3).” Online, tot mai mulţi români – care vor să fie Suveran Fiinţă Vie Născut Viu – îmbrăţişează ideea de a avea cărţi de identitate fără CNP, ajungându-se la teorii care mai de care conspiraţioniste, până la a ajunge la a fi „vânduţi la bursă” (a se vedea videoclipul de mai jos).

https://youtu.be/INs1EA5TTPo?list=PL0vPY9JRO2cuZ_PtuxnJIpy7Yyw2xu7ZT

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Poate ca vor carte de “REPREZENTARE”.
    Identitate inseamna coincidebta in cele mai mici detalii si este eroare logica sa “identifici” viu cu neviu,
    Este eronata pretentia “suveranitatii”.
    Suveranitate inseamna nu doar ca nu te supui altei vointe umane (individ, sau grup cum este Statul) ci ca iti poti apara liubertatea de a nu nte supune altei vointe umane.
    Unde se [mai] poate face asa ceva si ce fel de grup uman ar fi acela care are permisiunea sa vietuiasca vreundeva… tot pe teritoriul controlat cu forta armata de catre un stat???
    Sa nu cadem in bezna mintii – nu ne placa multe dar de aici pana la a te considera “pontifex maximus”… cu cine face unul din astia “pont” – legatura, “podul”?
    Al cui preot este?
    De acord cu certificarea nasterii fara numere atasate reprezentarii (care nu e … identitate) si desigur ca e necesar ca actul sa aiba elemente de autenticitate, data, numar de acordine al actului, semnatura dar si poza (pentru epoca in care traim este elementar) si descrierea persoanei.
    Sa aiba drept liber de deplasare, “gardul” corporatiei – granita sa nu fie opreliste, cat timp nu poarta arma.

  2. Asta-i inselare ca iti tre acte ca sa existi, de parca Lui Dumnezeu ii trebuie atestare de la oameni prin foi ca a facut un om si cum s-a zis mai sus suveran si cu act d-asta e ca si cum ai zice biserici eretice, suveran inseamna fara, si e si hula ptr ca fara acela nu ai exista ptr ei ei deci neaga minunea crearii tale de Dumnezeu

  3. Sf Ermoghen : Adevăraţii credincioşi din împărăţia antihristului – societatea vremurilor din urmă – vor vieţui în singurătate, departe de lume. Ei nu se vor supune nici unor legi civice ale societăţii, nu vor avea nici un fel de obligaţii civice. Cei ce vor recunoaşte legile societăţii şi se vor supune, chiar cu neplăcere, se vor face părtaşi antihristului prin aceasta şi vor fi lepădaţi de la faţa lui Dumnezeu.

  4. Da omul are dreptate. Poti da serie si numar actului de identitate. Adica poti numerota actul si NU PERSOANA. CNP-ul e un numar atribuit persoanei.

    Corect este ca Statul sa ofere posibilitatea ca omul sa renunte la CNP. Atata timp cat poate avea un act cu serie si numar unic, e cel mai bine. Daca se schimba actul se schimba si seria si numarul actului si e si mai bine ca nu se mai fac matrapazlacuri. Asa CNP-ul ala ramane mereu acelasi.

    @ gheorghi 9 martie 2017 at 20:59
    Unde se [mai] poate face asa ceva si ce fel de grup uman ar fi acela care are permisiunea sa vietuiasca vreundeva… tot pe teritoriul controlat cu forta armata de catre un stat???

    In cele mai mari si importante momente ale istoriei s-a intamplat asta.
    In ’89 cei care au iesit in strada nu aveau voie sa iasa. Cei care au iesit au incalcat Codul Penal.
    Si au fost chiar si impuscati pentru asta.

    Si pana la urma ce e acela Stat? O organizare care reprezinte ce vor oamenii nu?
    Daca oamenii vor fara CNP si sunt multi, atunci alegi si varianta fara CNP. Asta inseamna sa respecti libertatea omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button