X

Marele teolog grec, Părintele Theodoros ZISIS: “A venit timpul să se facă tulburare, să se trezească oamenii din SOMNUL ECUMENIST!!!”

de null

Iata ce spune Parintele Theodoros Zisis în declarația de oprire a pomenirii:

„Din categoria episcopilor ecumeniști faceți parte și Înaltpreasfinția Voastră Arhiepiscop al Salonicului domnule Antim, așa cum v-am explicat în scrisoarea pe care v-am trimis-o, răspunzand la scrisoarea părintească, în ghilimele, și învătătoreasca în care îmi spuneți să încetez a vorbi împotriva ecumenismului și a Sinodului din Creta, pentru ca sa nu rascolesc constiinta oamenilor, a pleromei Bisericii. 
Mi-ați arătat în modul cel mai clar(cu capul descoperit) identitatea Dumneavoastră cu erezia ecumenistă, prin primirea laudativă a Sinodului din Creta prin pozitia pe care ați avut-o în Sinodul Ierarhiei Bisericii Greciei din 23-26 Noiembrie 2016 și prin ordinul de citire a mincinosul text intitulat „Catre popor” în toate Bisericile din Salonic.
Oricât ați încerca Dumneavoastră și toți ecumeniștii ca să justificati Sinodul din Creta, nu aveți sorți de izbândă, pentru ca acesta nu e nici Sfânt, nici Mare, nici Sinod, așa cum rezultă din marturia pleromei Bisericii.
Pentru că am cazul episcopului care învață cu capul descoperit erezia, așa cum arată Canonul 15 de la I-II Constantinopol de pe timpul Sfantului Fotie cel Mare, rezumând toată tradiția apostolică și patristică a Bisericii, deaceea INTRERUP POMENIREA NUMELUI VOSTRU la toate Sfintele Slujbe, începând de astăzi, simbolică fiind ziua aceasta, anume Duminica Ortodoxiei!
Nu poate să rabde conștiința mea preoțească, ca astazi Biserica Sfintilor Parinți și a Sfintelor Sinoade să condamnamne toate ereziile și pe iconomahi și în același timp să recunoască pe eretici ca biserici și să accepte că suntem împreună cuprinși cu (oferim eclezialitate) iconomahii, protestanții, papsitastașii și cu „Consiliului Mondial al Bisericilor”.
Pomenind numele Dumneavoastră ar însemna că(prin pomenire) aș declara ca aș fi și eu ecumenist, cum ca aș avea aceeași credință cu Dumneavoastră și aș minți pe Hristos Dumnezeu care se află pe Sfânta Masă(în momentul pomenirii în Sfânta Liturghie), asa cum mințiți Dumneavoastră acum, și foarte mulți din Mitropoliții Greciei de Nord și Greciei de Sud, cum că Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sinodul Greciei ar „Drept invata Cuvantul Adevarului Tau( a lui Dumnezeu)”.
M-aș bucura foarte mult dacă și Dumneavoastră ați respecta canonul 15 de la I-II Constantinopol, adică veți lăuda lupta mea pentru Dreapta Credinta sau macar mă ve-ți lasa să continui lucrarea mea învătătorească și Sfintele Slujbe în Biserica unde slujesc, și anume Sfantul Antonie.
Eu nu părăsesc Biserica Sfantul Antonie, (slujesc aici fara a vă pomeni și nici nu voi pomeni vreun alt episcop in loc).
Aseară am fost sunat de un mitropolit care m-a rugat să nu opresc pomenirea pentru că se va face mare tulburare.

A venit timpul să se facă tulburare, să se trezească oamenii din somnul ecumenist!!!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

traducere preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Pireului

nota mea: sa ne dea Dumnezeu parte cu Parintele Theodoros Zisis, luptatorul prin excelentă împotriva ereziilor al secolului acestuia.
Mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a dat un astfel de luptator model pentru noi toți în această epocă lipsită de modele autentice.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

În urma întreruperii pomenirii ierarhului, Părintele Theodoros Zisis este oprit să mai slujească în biserica sa (de 24 de ani paroh acolo) și este acuzat de schismă, răzvrătire etc. Documentele le puteți consulta pe site-ul Katanixis. Și în cazul acestui mare teolog lipsesc argumentele teologice clare, ecumenișii invocând în mod fraudulos Sfintele Canoane.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Daca tot traduceti pentru noi nestiutorii, parinte Vulcanescu, faceti-o macar corect. Prea ati exagerat cu politetea pentru astfel de oameni, textul original al parintelui Zisis neincluzand formula de politete atat de sfanta pentru… sfintia voastra.
    ὀνόματός σας – nu se traduce Dumneavoastra, ci – numele tau !

  2. Slava Domnului Iisus Hristos, Dumnezeului nostru și Sfintei Treimi pentru toată lucrarea!

    Fie Voia Domnului cu noi toți!
    Iertati-mă pe mine păcătosul!

    Ion

  3. Mai bine spus DESTEPTAREA si nu tulburarea. Tulburare au facut ecumenistii, deja. Ma bucura atiotudinea curajoasa a acestui mare teolog. Slava Lui Dumnezeu!

  4. Foarte trist că ierarhii români adopta politica rusinoasă a struțului. De ce le este frică ? Creștinii se tem de ceva in afară de pierderea credinței mântuitoare ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button