X

FACEBOOK dezvoltă tehnologia ,,PRE-CRIMEI” pentru identificarea utilizatorilor cu tendinţe de SUICID sau teroriste

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rețeaua de socializare Facebook a început să folosească inteligența artificială pentru a-i identifica pe utilizatorii cu tendințe suicidare, informează BBC News. 

Rețeaua a dezvoltat algoritmi care identifică semnale de avertizare, atât în postările utilizatorilor cât și în comentariile prietenilor care le răspund. După o confirmare din partea unei echipe de evaluare a Facebook, compania ia legătura cu cei pe care îi consideră în grupul de risc și le sugerează modalități prin care aceștia pot căuta ajutor.

Potrivit BBC, acești algoritmi sunt “antrenați” cu exemple de mesaje care în trecut au fost raportate ca indicând o astfel de problemă, cum ar fi postări despre tristețe și durere sau răspunsuri de la prieteni, cum ar fi “ești OK?” sau “sunt îngrijorat în ceea ce te privește”.

Instrumentul este în prezent în curs de testare în Statele Unite și marchează prima utilizare a tehnologiei AI pentru evaluarea mesajelor din rețea, de la anunțul făcut luna trecută de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în care acesta își exprima speranța și față de folosirea algoritmilor pentru identificarea postărilor teroriștilor, scrie Agerpres.

Facebook a anunțat, de asemenea, noi modalități de abordare a comportamentului suicidar pe instrumentul său Facebook Live și a încheiat parteneriate cu mai multe organizații americane specializate în tratamentul persoanelor cu probleme mintale, pentru a permite utilizatorilor vulnerabili să le contacteze prin intermediul serviciului său de mesagerie instant, Messenger.

Facebook oferea consiliere utilizatorilor cu risc de suicid de ani de zile, însă până în prezent s-a bazat pe alți utilizatori pentru a aduce această problemă în atenția sa, dând clic pe butonul de “report” al unei postări.

Acest ultim efort pentru a-i ajuta utilizatorii rețelei vine în urma decesului unei fete de 14 ani din Miami, care și-a transmis live sinuciderea pe platforma de socializare în luna ianuarie.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Facebook s-a axat in ultima vreme pe cenzurarea stirilor prin adaugarea de ,,filtre pentru stirile false” .

Acum vrea sa dezvolte algoritmi pentru descoperirea tendintelor suicidare si teroriste, implementandu-se astfel o realitate aidoma celei din celebrul ,,Monority Report”.

Ideea crearii unei tehnologii ,,pre-crima” este chiar veche, iar motivele invocate sunt defapt pretexte pentru instituirea statului politienesc.  Inca din anul 2010, agentiile de aplicare a legii din Washington D.C. au inceput sa foloseasca o tehnologie care, spun ei, poate prezice cand crimele vor fi comise si cine le va comite, inainte ca acestea sa aiba loc.

Soft-ul similar cu cel din Minority Report a fost creat de Richard Berk, un profesor de la Universitatea Pennsylvania. Programul opereaza fara probe directe ca o crima va fi comisa, se foloseste doar de seturile de date si calculeaza posibilitatile. Alte departamente de politie sau agentii de aplicare a legii din Statele Unite au inceput sa studieze posibilitatea de a folosi tehnologii de predictie similare. Departamentul de Politie din Memphis, foloseste de exemplu un program denumit Operation Blue CRUSH, care foloseste analiza predictiva dezvoltata de catre IBM.

Alte forme ale tehnologiei de pre-crima, care sunt in folosinta sau in curs de dezvoltare includ camere de supraveghere care pot prezice cand o crima urmeaza sa fie comisa si alarmeaza politia, si chiar scannere neurologice ale creierului care pot citi intentiile oamenilor inainte ca acestia sa actioneze, astfel detectand daca o persoana are o “intentie ostila”.

Nu este ceva greu de imaginat ca toate aceste forme ale tehnologiei o sa fie folosite in viitor de institutiile de aplicare a legii.

O alta posibilitate ingrijoratoare pentru aceasta tehnologie vine in forma unei aliante financiare dintre gigantul, Google, bratul de investitii al CIA si reteaua mai larga de inteligenta a S.U.A.

Google si In-Q-Tel au investit recent sume de pana la 10 milioane de dolari fiecare intr-o companie numita Recorded Future, care foloseste analitica pentru a culege diferite informatii de pe conturile de Twitter, bloguri si site-uri, lucru folosit pentru “a creea indosarierea oamenilor in timp real”.

Compania isi descrie analitica ca “cea mai moderna metoda de a obtine inteligenta open-source” si spune ca poate sa “prezica viitorul”.

Recorded Future ia cantitati vaste de informatii personale ca si schimbari la locul de munca, educatia si relatiile familiare. Materialul promotional arata categorii care acopera in mare parte orice alte domenii, incluzand amuzamentul, muzica, lasari de filme, si totodata lucruri inofensive ca inregistrari a patentelor si retrageri de produse.

Cei detasati de orice forma de realitate morala o sa spuna “Nu am nimic de ascuns, care e problema ca sunt scanat pentru pre-crima? Daca asta ne scapa de criminali, violatori si teroristi, sustin acest lucru”.

Cat de aproape o sa fim de un stat politienesc tehnologic big brother inainte ca oamenii sa se trezeasca la realitate?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. dar daca scri la misto si te indentifica ca esti terorist? sau suicidar? totusi ce bine e ca nu am cont pana la urma, pe mine ma mira cei care au cont si cum se chinuie sa explice dece il au si la ce le foloseste, si ei sunt uimiti demulte ori ca nu le foloseste la nimic, dar il au ca sa existe online.

 2. Esti crestin (ortodox adica..) – esti pe lista de eliminare ca te opui omului-zeu (ma rog, se “face” zeu, cica) sa faca raiul pe Pamant si te manifesti ca o iluzie holografica…
  CAm aici au ajuns globalistii cu progreistii…

 3. Mi-a scapat… si pentru credinta ta ca doar prin Hristos se ajunge la Tatal, in Imparatia pregatita.
  Pai ce! – ei, paganii si satanistii nu se “mantuiesc” dupa mia lor de ani pe care o pregatesc sa fie pe Pamant cu antihristul lor???
  Doar “toate-s una” si omul e la fel ca toata materialitate universala, fie … delfin, maimuta…
  N-a avut loc nici o “cadere” ca tot evolueaza de la molecula la maimuta si se face transgender si repekor – xyborg asexuat, … si gata! se face ZEU ca Dumnezeu a plecat ca si-a terminat treaba de mult… de cand zeita Gaia = Natura!?! s-a dezvoltat din “cute” imprastiindu-se in “univers” (vezi… deplasarea spre rosu in paralel cu evolutionismul, aceeasi tampenie)…
  Acum se pregateau sa se faca zei (ca perversi poponari si pedofili sint deja…) dar uite ca nu a iesit Killary la socoteala si “se intoarce roata”…
  Acesti bolnavi psihic, suferind de disonanta cognitiva si inselati de tatal minciunii sint multi – uitati-va si la liderii Europei satanizate, si la cei din tara… zile grele vin ca astia sint manipulati si cu un retard mental pentru [lipsa de] morala a unui copil de 5 ani… Este diagnostict iar tzuckalarul este dintre “initiati”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button