X

În planul lui Trump există și un posibil atac împotriva Coreei de Nord

de null
https://cdn.rt.com/files/2017.03/original/58b678f7c36188e7538b45da.jpg

Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenții militare cu scopul de a pune capăt amenințării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediția de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

Președintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-și asigura aliații din regiune, îngrijorați de evoluțiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susțin de decenii politica americană în Asia.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică și în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două saptămâni, unii analiști se așteaptă la o schimbare în politica americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiune. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

Oficiali chinezi și nord-coreeni poartă negocieri la Beijing, în cadrul primei reuniuni la nivel înalt, cunoscute din ultimul an, în contextul în care Beijingul și-a redus recent importurile de cărbune din Coreea de Nord.

Oficiali americani au subliniat asupra eventualei dimensiuni militare a acestei strategii emergente, în cadrul unor discuții cu aliați, potrivit unor persoane la curent cu aceste discuții citate de ziar. În cursul întâlnirii de două zile a premierului japonez Shinzo Abe cu Trump, din februarie, oficiali americani au declarat în mai multe rânduri că toate opțiunile sunt avute în vedere în ceea ce privește gestionarea situației din Coreea de Nord, potrivit unei surse la curent cu aceste discuții.

Japonia a fost informată că aceste opțiuni includ posibilitatea unui atac militar american împotriva Coreei de Nord, în cazul în care Phenianul se pregătește să testeze o rachetă de tip ICBM, a declarat această sursă. Partea japoneză a catalogat acest scenariu ca „îngrijorător”, potrivit sursei citate de WSJ.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.