X

Doi retaileri de bricolaj din România au întrerup colaborarea cu Schweighofer

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

La două luni după ce reţeaua de magazine de bricolaj Hornbach a renunţat la colaborarea cu firma autstriacă Schweighofer, care a fost acuzată că taie ilegal păduri în România, acelaşi lucru a fost anunţat miercuri, 1 Martie, şi de Leroy Merlin, informează RomâniaLiberă. 

„Leroy Merlin, retailer de bricolaj, anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificările de sustenabilitate FSC și PEFC. Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

În traducere liberă, Leroy Merlin renunţă la furnizorul Schweighofer, care nu respectă standardele menţionate şi nici nu deţine certificatele amintite în comunicatul redactat într-un ton diplomatic.

Pe 22 decembrie 2016, retailerul german de bricolaj Hornbach anunţase că va înceta relaţiile comerciale cu Holzindustrie Schweighofer, pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit. Astfel, colaborarea dintre Hornbach şi Holzindustrie Schweighofer a încetat începând cu luna ianuarie, iar pentru gama de lemn pentru construcţii şi lemn rindeluit a fost ales deja un furnizor nou.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Trebuie observat că acești retaileri vânează și publicitatea, pozând că le pasă de pădurile din România. Schweighofer nu fură de un an sau doi în România, așa că ar fi trebuit să se sesizeze mai de mult acești retaileri, căci informații au existat din plin despre jaful austriecilor.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button