X

Preotul nepomenitor CLAUDIU BUZĂ a fost CATERISIT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CUVÂNT PASTORAL

PREACUCERNICILOR PĂRINŢI ŞI DREPT MĂRITORILOR CREŞTINI DIN SFÂNTA EPARHIE A SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR,

„De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.” (Matei 18, 15-17).

Cuvintele revelate, pline de har divin, ale Sfântului şi Slăvitului Apostol şi Evanghelist Matei, sunt actuale şi în zilele noastre, mai ales prin îndemnul duhovnicesc spre un echilibru responsabil în viaţa creştină, prin raportul exprimat între iubire şi dreptate, între păcat, căinţa păcătosului şi Adevărul – Hristos.

Echilibrul între iubirea şi dreptatea divină se pierde în societatea noastră secularizată, mai ales prin păcat şi neascultare. Prin paradigma valorilor creştine peremptorii, fără ascultare nu se ajunge la mântuire. Având în vedere că atât episcopul, preotul şi diaconul, cât şi orice credincios au ca sens al vieţii dobândirea mântuirii, ascultarea reprezintă o condiţie sine qua non.

Cu durere în suflet, dar şi cu responsabilitate pentru turma lui Hristos dată Nouă în grijă, vestim tuturor credincioşilor din urbea Urziceniului şi din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor că dl. Buză Claudiu, fost slujitor la parohia Sfânta Treime din Urziceni, prin faptele sale îndreptate împotriva Bisericii – cea Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească, prin lipsa de smerenie, dialog şi ascultare exprimate continuu în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017 şi, mai ales, prin voinţa sa întărită în rău, după numeroasele încercări susţinute de către autorităţile bisericeşti eparhiale pentru îndreptarea, revenirea şi păstrarea sa în comuniune cu Biserica Ortodoxă, a fost supus ultimei pedepse, a caterisirii din preoţie, şi a fost întors în rândul laicilor. Prin faptele sale, în principal pentru schismă şi neascultare, întărite şi asumate în rău, ca un nou Iuda, dl Buză Claudiu s-a golit de tot harul şi lucrarea preoţească.

Caterisit fiind, urmare a schismei şi neascultării continue, dl Claudiu Buză nu mai este îndreptăţit şi împuternicit de către Biserica Ortodoxă să săvârşească sfintele slujbe sau să poarte sfintele veşminte, fiind întors în rândul laicilor şi sfătuit părinteşte să-şi lucreze mântuirea personală, fără să devină piatră de poticnire şi ispită fraţilor în credinţă.

Arhieria Noastră, în a cărei grijă canonică şi părintească se află şi comunitatea bisericească a parohiei Sfânta Treime din Urziceni, aduce cuvânt de pace după învăţătura Mântuitorului Iisus Hristos: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă , nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze.” (Ioan 14, 27); „Căutaţi pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12, 14), îndemnând la responsabilitate în lucrarea sfântă a mântuirii.

Al vostru Arhipăstor şi pururea rugător către Domnul,

Slobozia, 24 Februarie 2017

† VINCENŢIU

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. In ziua de azi dacă ții dreapta credință dupa învățăturile Sfinților Părinți, te caterisește!
    Intrebare retorică: Părintele Justin Pârvu ar fi fost pomenitor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button