X

După întoarcerea unei persoane din România, în Belgia s-a constatat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate cu rujeolă (pojar)

de null
https://sputnik. md/moldova/20160925/9175773/cazuri-rujeola-RM-ultimii-ani.html

Agenţia pentru Calitatea Vieţii (AVIQ) a lansat un apel prin care cere populaţiei să dea dovadă de prudenţă în urma înmulţirii cazurilor de rujeolă din regiunea valonă, în special în localităţile Charleroi, Jodoigne, Namur şi Verviers. În acest sens, peste 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate de medicii belgieni de la începutul anului, prin comparaţie cu media de şapte cazuri, transmite agenţia Belga.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanţii AVIQ susţin că epidemia de rujeolă, care s-a răspândit atât în rândul adulţilor, cât şi a copiilor, a început după întoarcerea unei persoane din România.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă şi poate cauza o serie de complicaţii grave pentru acele categorii vulnerabile, precum copiii, gravidele şi persoanele neimunizate.

Printre simptome se numără febra şi apariţia unor puncte roşii pe corp.

AVIQ le recomandă oamenilor să se vaccineze pentru a se proteja. „Vaccinarea împotriva rujeolei este eficientă şi reprezintă o intervenţie sigură”, se arată într-un comunicat al agenţiei din Belgia.

În România, peste 3.100 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în acest sezon, 38 dintre ele fiind raportate în ultima săptămână, la nivelul întregii ţări fiind şi 16 decese.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin – 726, Arad –  617, Timiş –  568, Mureş – 311, Dolj – 164, Bistriţa-Năsăud – 129.

Din totalul celor 3.109 cazuri de rujeolă, 2.966 dintre bolnavi nu fuseseră vaccinaţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Apoi astia din Belgia , nu sunt imunizati? ca doar se cred cu 2 perechi de oua fata de noi astia din est(ruda saraca) Pana la urma eu nu inteleg o chestie si nu am auzito explicata clar, atat timp cat ti-ai facut vaccinele si esti imunizat, cum poti sa iei aceea boala? ce rost mai are vaccinul acela? daca esti la fel(am auzit aia ca faci o forma mai slaba a bolii , bla bla )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button