X

Israelul vrea să extermine orice urmă a statului Palestina?

de null

IOF demolish houses in Al Malih, Jordan Valley - 16/01/11

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ONU și-a exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu noile anunțuri israeliene cu privire la demolarea a zeci de clădiri, printre care o școală primară, în sate ale beduinilor din Cisiordania ocupată, scrie AFP, citat de agerpress.

Responsabili israelieni au emis zeci de ordine de demolare amenințând astfel “practic toate construcțiile” dintr-o parte a localității Khan al-Ahmar, a menționat ONU într-un comunicat.

Coordonatorul umanitar al Națiunilor Unite pentru teritoriile palestiniene, Robert Piper, a vizitat acest sat unde o școală face parte din cele 140 de construcții amenințate cu demolarea.

“Khan al-Ahmar este una dintre cele mai vulnerabile comunități din Cisiordania care se bate pentru a-și menține un nivel de viață minim în fața intenselor presiuni exercitate de autoritățile israeliene. Este inacceptabil și aceasta trebuie să înceteze”, a declarat diplomatul ONU.

Autoritățile israeliene afirmă că aceste clădiri au fost construite fără autorizație.

Ca răspuns la acest argument, ONU a afirmat că pentru palestinieni este practic imposibil să obțină asemenea autorizații.

“În ultimele zile, au fost emise ordine de demolare pentru clădirile ilegale de la Khan al-Ahmar”, a informat organismul Ministerului israelian al Apărării însărcinat cu teritoriile palestiniene.

Israelul ocupă de aproape 50 de ani Cisiordania unde mai multe comunități de beduini s-au instalat la est de Ierusalim într-un sector în care, potrivit unui ONG pentru apărarea drepturilor omului, Israelul intenționează să își extindă colonizarea.

Extinderea ar putea împărți în două Cisiordania și izola teritoriul Ierusalimului de Est anexat, unde palestinienii vor să își proclame capitala viitorului lor stat.

Potrivit Națiunilor Unite, vreo 7.000 de locuitori din 46 de comunități instalate în partea centrală a Cisiordaniei riscă să fie expulzați.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Dacă ținem cont de întâlnirea lui Donald Trump cu Bejamin Netanyahu, când președintele american și-a exprimat acceptul chiar și pentru un singur stat în zonă, excluzând astfel Palestina, este lesne de înțeles că Israelul nu se va opri aici. Un alt detaliu important este mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, ceea ce implică “curățarea” zonei de “elemente ostile”. Prin aceste măsuri “drepturile omului” se pare că sunt respectate cu dublă măsură de cei care le invocă gălăgios pe tot mapamondul sub pretextul anti-semitismului. Cât despre pace… ei știu să o facă doar prin război.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button