X

Tianhe-3: un alt supercomputer la care lucrează China

de null
Foto: http://www. theverge.com/2017/1/19/14321832/china-exascale-supercomputer-prototype-2017

În plină desfașurare în China, lucrările de realizare a unui supercomputer cu o putere de 1 exaflops, vor fi finalizate la începutul anului 2018, informează publicația China Daily, citându-i pe reprezentanții Centrului național de supercomputere din orașul Tianjin.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Despre noul proiect al Chinei s-a aflat în noiembrie anul trecut, când s-a spus că viitorul computer va fi cel mai puternic din lume. În ianuarie, Chang TIng, inginer la Centrul naţional de cercetare în domeniul tehnologiilor de calcul, a declarat că prototipul ar putea fi prezentat la sfârşitul lui 2017. Un exaflops este egal cu 1000 de petaflops.

Potrivit China Daily, noul supercomputer a primit numele Tianhe-3. „Puterea lui se ridică la un nivel nemaiatins, ceea ce permite Chinei să-şi păstreze statutul de lider în acest domeniu al supercomputerelor”, continuă cotidianul chinez, precizând că Tianhe-3 va permite rezolvarea celor mai complicate probleme ştiinţifice cu „o precizie considerabil mai mare şi o altă scară”.

Citând responsabili oficiali, publicaţia subliniază că noul aparat va fi fabricat exclusiv cu tehnologii autohtone, inclusiv sistemul de operare. Se speră că Tianhe-3 va începe să funcţioneze la capacitate maximă în 2020.

Presa de specialiate menţionează că, în noiembrie, supercomputerul chinez TaihuLight a rămas în fruntea clasamentului celor mai puternice 500 de computere din lume. Viteza de calcul a dispozitivului este de 93 de petaflops. Locul secund a fost atribuit aparatului Tianhe-2.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button