X

Rusia urmează să introducă TAXE pentru TRANZACȚIILE ÎN NUMERAR / Se are în vedere RESTRICȚIONAREA plăților CASH și INTERZICEREA plății SALARIILOR ÎN NUMERAR

Un client în camera de operații bancare a unui oficiu Sberbank din Kazan. Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik
Ministerele ruse de Finanțe și Dezvoltare Economică intenționează să reducă plățile în numerar, raportează ziarul de afaceri Vedomosti. Scopul este înlăturarea economiei subterane și a corupției care provine din spălare de bani și evaziune fiscală.
Potrivit ziarului, ministerele au în vedere interzicerea plății salariilor în numerar, limitând achiziții mari în numerar sau introducerea unei taxe în numerar.
Oficialii doresc să limiteze achizițiile în numerar de bunuri imobiliare, masini, și obiecte de lux, dar prețul limită este discutat. Economiștii fac referire la state ca India și Azerbaidjan, care limitează nu numai tranzacțiile în numerar, ci și retragerile de numerar.
În luna ianuarie, mass-media rusă a raportat că guvernul are în vedere stabilirea limitei unice de cumpărare în numerar la 500.000 de ruble (aproximativ 8.750 dolari la cursul de schimb actual). Ministrul Finanțelor Anton Siluanov a susținut inițiativa fără a specifica limita.
În acest moment, rușii încă preferă tranzacțiile în numerar. În primele nouă luni ale anului 2016 posesorii de carduri bancare au retras 19000 miliarde de ruble (330 miliarde de dolari), dar au cheltuit numai 8700 miliarde de ruble (150 miliarde de dolari) pentru a plăti pentru bunuri și servicii care utilizează material plastic.
Ponderea numerarului în circulație este de aproximativ nouă procente din Produsul Intern Brut al Rusiei, potrivit Băncii Centrale.
Întreprinderile se plâng de costurile ridicate și taxele de servicii ale punctelor de vânzare terminale din Rusia, care pot ajunge până la 10 la sută din profitul net pe lună.
O altă opțiune în discuție este o rată diferențiată a TVA (taxa pe valoarea adăugată), care poate fi redus pentru achizițiile fără numerar. Totuși, această opțiune încalcă parțial interdicția restricțiilor pentru libera circulație a mărfurilor și a capitalurilor în Rusia și este puțin probabil să fie adoptată, a declarat pentru  Vedomosti, Serghei Kalinin, consilier fiscal.
Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Disparitia banilor cash
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Vouă vi se pare că e încet ritmul în care merg? Mie nu prea… Mi-e mi s-a părut că de prin decembrie 2015 au cam trecut pe repede înainte.

 2. Taiwan Joins Global War On Cash: Plans To Ban Purchases Of Houses, Cars, & Jewelry
  Tyler Durden’s picture
  by Tyler Durden
  Feb 22, 2017
  … The War on Cash is not merely continuing, it is intensifying. It began in the West, with relatively minor infringements on our right to use the currency of our own nation. The War has now shifted to India, been radically ratcheted up, and inflicted upon a population of 1.2 billion people, where 68% of transactions were conducted with cash.
  … With the goal of strengthening the prevention and control of money laundering, Taiwan’s Ministry of Justice plans to promote large-scale transactions without cash. The first wave may lock real estate, luxury cars and jewelry transactions.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-02-22/taiwan-joins-global-war-cash-plans-ban-purchases-houses-cars-jewelry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.