X

TRUMP – NETANYAHU: Întâlnirea care modifică toate datele geo-strategice din lume

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele american Donald Trump l-a primit miercuri la Casa Albă pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmit agențiile de presă internaționale. 

La conferința de presă care a urmat primei întrevederi a celor doi după ce Trump a devenit președinte, unul din subiecte a fost soluția celor două state, israelian și palestinian. Netanyahu a declarat că preferă să se concentreze asupra esenței, nu a etichetelor. “Există două precondiții pentru pace. Mai întâi, palestinienii trebuie să recunoască statul evreu. În al doilea rând, în orice acord de pace, Israelul trebuie să-și păstreze controlul de ultimă instanță al securității în întreaga zonă de la vest de râul Iordan”.

La rândul său, Donald Trump a declarat că ia în considerare atât posibilitatea a două state, cât și cea a unuia singur. “Îmi place cea care le place ambelor părți” și “mă pot împăca cu oricare din ele”, a continuat el. “Dar sincer, dacă Bibi (Netanyahu) și dacă palestinienii, dacă Israelul și palestinienii sunt mulțumiți, sunt mulțumit cu cea care le place lor mai mult”.

În privința mutării ambasadei americane în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Trump a afirmat: “mi-ar plăcea să văd că se întâmplă”. “Luăm asta în considerare foarte, foarte ferm. Studiem cu mare grijă, mare grijă, credeți-mă, și vom vedea ce se întâmplă”, îl citează DPA.

Despre coloniile evreiești din teritoriile palestiniene, “mi-ar plăcea să vă văd un pic mai reținuți”, i-a spus președintele american oaspetelui său, potrivit agenției Reuters.

Trump a încercat să imprime un ton cordial discuțiilor. Covorul roșu a fost desfășurat pentru Netanyahu până pe aleea Casei Albe. Premierul israelian a fost însoțit de soția sa, Sara, iar prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a fost alături de soțul său ca gazdă, informează Agerpres.

INTEGRAL Conferinta de Presa din 15 februarie 2017, urmată de traducerea în română

PREȘEDINTELE DONALD TRUMP:

Statul Israel este un simbol al rezistenței în fața opresiunii – nu mă pot gândi la nici un alt stat care a trecut prin ceea ce au trecut ei – și de supraviețuire în fața genocidului. Nu vom uita niciodată ce a îndurat poporul evreu.
Perseverenta voastră în fața ostilitatilor, democrația deschisă în fața violenței, si succesul vostru in fata de sanselor minime, este cu adevarat o inspiratie. Provocările de securitate cu care se confruntă Israel sunt enorme, inclusiv amenințarea ambițiilor nucleare ale Iranului, despre care am vorbit mult. Una dintre cele mai grave afaceri pe care am văzut-o vreodată este afacerea cu Iranul. Administrația mea a impus deja noi sancțiuni Iranului, și voi face mai mult pentru a împiedica Iranul de a construi vreodată – repet, vreodată – o armă nucleară.

Asistența noastră de securitate a Israelului este în prezent la un nivel record, asigurându-ne că Israelul are capacitatea de a se apăra împotriva amenințărilor care există, din păcate, sunt multe. Ambele noastre țări vor continua și vor crește. Avem o lungă istorie de cooperare în lupta împotriva terorismului și lupta împotriva celor care nu prețuiesc viața umană. America și Israel sunt două națiuni care prețuiesc valoarea întregii vieți umane.

Acesta este încă un motiv pentru care resping acțiunile incorecte și unilaterale împotriva Israelului la ONU – care au tratat Israelul, în opinia mea, foarte, foarte nedrept – sau alte foruri internaționale, precum și boicoturi care vizează Israelul. Administrația noastră se angajează să colaboreze cu Israelul și aliații noștri comuni din regiune inspre o si mai mare siguranță și stabilitate. Aceasta include în a lucra spre un acord de pace între Israel și palestinieni. Statele Unite vor încuraja o pace și, într-adevăr, un acord de pace mare. Vom lucra la aceasta cu foarte, foarte mare atenție. Foarte important pentru mine, de asemenea – este ceva ce vrem să facem. Dar sunt și părțile care trebuie să negocieze direct la un astfel de acord. Vom fi alături de ei; vom lucra cu ei.

Ca și în orice negociere de succes, ambele părți vor trebui să facă compromisuri. Știi asta, nu?

PRIM-MINISTRUL NETANYAHU:

Ambele părți.

PREȘEDINTELE TRUMP:

Vreau ca poporul israelian să știe că Statele Unite e alături de Israel în lupta împotriva terorismului. După cum știți, domnule prim-ministru, cele două națiuni vor condamna întotdeauna actele teroriste. Pacea cere națiunilor, respectarea reală a demnității vieții umane și de a fi o voce pentru toți cei care sunt in primejdie și uitati.

Acestea sunt idealurile pentru care noi toți, și întotdeauna, vom aspira și le vom înfăptui. Acest lucru va fi primul dintre multele întâlniri productive. Iar eu, din nou, Dle. Prim Ministru, vă mulțumesc foarte mult pentru ca sunteti alături de noi astăzi.

Domnule Prim-Ministru, vă mulțumesc.

PRIM-MINISTRUL NETANYAHU:

Președinte Trump, vă mulțumesc pentru ospitalitatea cu adevărat calda pe care dumeavoastra  și Melania mi-ați arătat-o, soției mele Sara, întregii noastre delegatii. Apreciez profund prietenia dumneavoastra. Pentru mine, si pentru Statul Israel, a fost atât de clar evident, în cuvintele pe care tocmai le-ati spus – Israelul nu are un alt aliat mai bun decât Statele Unite ale Americii. Și vreau să vă asigur, ca Statele Unite nu are un aliat mai bun decât Israel.

Alianța noastră a fost remarcabil de puternică, dar sub conducerea dumneavoastră sunt convins că va fi și mai puternica. Astept cu nerabdare sa lucrez cu dumneavoastra pentru a actualiza in mod dramatic alianța noastră în orice domeniu – în domeniul securității, în tehnologie, în cibernetică și comerț, precum și multe altele. Si eu salut cu siguranță apelul franc pe care l-ati pronuntat, pentru a se asigura că Israelul este tratat corect în forurile internaționale, și că calomnia și boicotarea la adresa Israelului au fost învinse cu putere datorita puterii și poziției morale a Statelor Unite ale Americii.

După cum ați spus, alianța noastră se bazează pe o legătură profundă a valorilor comune și a intereselor comune. Si, din ce în ce, aceste valori și interese sunt sub atac de o forță malefică: teroare islamică radicală. Dle Președinte, ați dat dovadă de multă claritate și curaj de a confrunta această provocare in mod direct. Chemati pentru confruntarea cu regimul terorist al Iranului, împiedicând Iranul să realizeze această afacere teribilă într-un arsenal nuclear. Și ați spus că Statele Unite se angajează la împiedicarea Iranului de obtinerea de arme nucleare. Chemati pentru înfrîngerea organizatiei teroriste, ISIS. Sub conducerea dumneavoastră, cred că putem inversa valul in crestere al islamului radical. Și, în această mare sarcină, ca și în multe altele, Israel stă cu dumneavoastra  și stau si eu cu dumneavoastra.
Dle președinte, în a desființa Islamul militant, putem profita de o oportunitate istorică – pentru că, pentru prima dată în viața mea, și pentru prima dată în viața țării mele, țările arabe din regiune nu văd Israelul ca un inamic, dar, din ce în ce mai mult, ca aliat. Și eu cred că sub conducerea dumneavoastră, această schimbare în regiunea noastră creează o oportunitate fără precedent de a consolida securitatea și pacea în avans.

Să profitam de acest moment împreună. Să ne consolidam securitatea. Să căutăm căi noi de pace. Și să aducem alianța remarcabilă dintre Israel și Statele Unite ale Americii la înălțimi si mai mari.
Mulțumesc. Vă mulțumesc, domnule președinte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Nustiu cat de mult va fi, însă dacă tot se dau de ceasul morții sa mute capitala israelului la Ierusalim, înseamnă că în viitorul apropiat se va realiza, profețiile biblice spun destul de clar treabă asta,

  2. Trebuie construit Templu, si mai sunt cateva chestii de facut si sunt legati, isi pun arabi in cap si nu e momentul acum ca numai au spate pe americani care au problemele lor cu rusi, chinezi si altii, plus ca americani au probleme cu natura care i macina si le provoaca pagube uriase.

  3. @Mihai
    https://www.youtube.com/watch?v=N2vdIvfJd4U
    Maica Ecaterina Fermo – Omul contemporan intre stiinta si constiinta II/II
    Published on Sep 28, 2012
    Conferinta tinuta de Maica Ecaterina Fermo pe data de 30 ianuarie 2009 cu tema: „Omul contemporan intre stiinta si constiinta”. (Partea a doua)
    …..
    Min 35.12
    “Credeti-ma ca ei se pregatesc, … vin de acolo … dupa 17 ani, am vazut de 15 ani .. de 10 ani (2009 – 10) s-a construit pe dedesubt templul; deci Templu din Ierusalim este deja gata construit pe sub moschee.
    Cine a fost la Ierusalim… sau cine a vazut imaginile… din… aaa … Ierusalim vazute de sus de pe muntele Maslinilor, se vede cetatea toata, cu moscheea lui Omar cu cupola aurita; acolo sub moschee se afla Sfanta Sfintelor – cea care a … Maica Domnului si piatra … locul unde Avraam a vrut cu dragoste sa-l sacrifice pe fiul sau .. si iata, acum acea moschee va trebui sa fie distrusa…
    Mereu au gasit cate o chichita – dati-va arabilor…. ca e al nostru …
    Au gasit o portita care se prabusea… voiau sa darame moscheea…
    … Au dat cu picamerele, … arabiii iar i-au prins, …
    Intr-o zi Ariel Sharon – care este o mumie… brusc s-a plimbat si a zis ca are asa, o indispozitie si a venit sa se roage unde Avraam… Arabul – acum locul este al meu, … ca Avraam era si tatal nostru…
    Pe dedesupt au facut o lucrare extraordinara, o lucrare minutios, milimetric executata…. o miniatura se afla in oras, o macheta se afla si desene… ei pregatesc descoperirea partii de deasupra, a moscheii… si reinstalarea Templului la pozitia la care a fost…”

  4. Un cutremur indus din subteran, localizat… si folosirea “trambitelor” (unde sonore cu frecventa reglabila pentru ruperea legaturiilor interne ale pietrei, cimentului) vor face ca ceea ce este deasupra Templului sa se faramiteze si sa “curga” (lichefiere similara alunecarilor de teren) iar constructia se va “ridica” … cum iese piatra mare de la fund (sau cartoful mare) dintre celelalte mai mici care aluneca dedesubt cand gramada se dezbate, se “cutremura” – se supune vibratiilor.
    Ce e deasupra va curge sub aceasta onstructie, nu va ramane nimic intreg si la vedere din moschee.
    ————–
    Chestie de minute, fara sa se traga vreun glonte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button